4 VI HAR EN ARVEDEL I GUDS SON

itisdone

Psa 2:7 Jag vill kungöra HERRENS beslut. Han sade till mig: “Du är min Son, jag har i dag fött dig.8 Begär av mig, så skall jag ge dig hednafolken till arvedel och hela jorden till egendom.

Jesus Kristus kallas fyra gånger I Johannes evangelium för Guds “enfödde Son” Man skulle lika gärna kunna översätta det som “Guds ende unika Son”. Alltså den enda av den kvaliteten, alla andra söner och döttrar föds in I honom av honom. Guds familj är Fadern hans Son och så alla som är I HONOM.

Det grekiska ordet, monogenés, betyder ”enda barnet i familjen”. Alla kristna är Guds barn. Gud har många barn, men bara en är enfödd, nämligen Jesus. Att Jesus är Guds enfödde Son skall därför först påminna oss om att han är den ende i sitt slag.

Men Jesus som Guds enfödde Son är evig Gud. Han har alltid funnits till. Vid en av Gud bestämd skedde vid en bestämd tidpunkt förenade han sig med kött och blod och blev människa. Han fick en kropp som utvecklades och tog form i Marias moderliv. En gudamänniska föddes till världen.

Han var alltså 100% Människa och 100% Gud brukar man säga.

När man läser bibeln skall vi vara på det klara med att alla faderns löften gällande Sonen är utökade att även gälla de som föds och inympas i Sonen. Så kort och gott kan vi säga att allt som Gud vill göra med mänskligheten kan vi bara finna i sonen.

2 Kor 1:20 Ty alla Guds löften har i honom fått sitt ja. Därför får de också genom honom sitt amen, för att Gud skall bli ärad genom oss.

Därför står det i bibeln att vi redan sitter med honom i det himmelska. Och i honom har vi vår eviga arvedel. Vi skall sitta med honom och regera med honom. Inget som Gud vill ge oss kan vi finna utanför den enfödde sonen.

Men det är viktigt att förstå att alla dessa löften kommer att bli en verklighet fullt ut först i den kommande tidsåldern. Men grunden och säden till det finns redan nu rotat i den troende genom Anden.

1 Tim 6:18 Uppmana dem att göra gott, att vara rika på goda gärningar, att vara generösa och dela med sig 19 och samla åt sig en skatt som är en god grund för den kommande tidsåldern, så att de vinner det verkliga livet.

EF 1:3  Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, som i Kristus har välsignat oss med all den himmelska världens andliga välsignelse.

Han har redan givit oss allt men fullheten av det kommer efter uppståndelsen.

Det står även att Anden är en pant på kommande härlighet.
Ef 1:14  Anden är en handpenning (ARRABBON) på vårt arv, att hans eget folk skall förlossas, för att hans härlighet skall prisas.

ringar

Arrabbon betyder förlovningsring på Grekiska och bilden är väl klar att det skall bli ett bröllop. Det är alltså när bröllopet sker vi skall få ärva riket.

Kristi brud skall ha gjort sig redo innan och inte gjort sig delaktig av Babylon.

Upp 19:7  Låt oss vara glada och jubla och ge honom äran. Ty Lammets bröllop har kommit, och hans brud har gjort sig redo.8  Åt henne har givits att klä sig i skinande, rent linnetyg.” Linnetyget är de heligas rättfärdighet.

Abrahams säd skulle inte ta någon brud ifrån Kanaans folk (VÄRLDEN) på samma sätt kommer inte heller den sanna Abrahams säd (KRISTUS) att välja en brud som är engagerad i ett antikristligt system. Agenda 2030 och den avfallna kristendomen (Upp 13) är samma sak för Herren som Kanaans folk i landet.

Abrahams folk skulle ärva landet men landet (ERETZ) på Hebreiska kan även betyda jorden. Paulus beskriver det här i Romarbrevet.

Rom 4:13 Det var inte genom lagen som Abraham och hans efterkommande fick löftet att ärva världen, utan genom den rättfärdighet som kommer av tro.

Allt tillhör Jesus Kristus och han kommer att dela det med den troende vid sin tillkommelse.
Psa 2:8 Begär av mig, så skall jag ge dig hednafolken till arvedel och hela jorden till egendom.

parousia6

Janne Ohlin /Göteborg

Tillbaka till bibelstudier 

 

 

 

 

This entry was posted in BIBLE STUDY and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.