Sök först Guds rike och hans rättfärdighet

Mat 6:26 Se på himlens fåglar. De sår inte, de skördar inte och samlar inte i lador, och ändå föder er himmelske Fader dem. Är inte ni värda mycket mer än de? 27 Vem av er kan med sitt bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd?  28 Och varför gör ni er bekymmer för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. 29 Men jag säger er att inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. 30 Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står på ängen och i morgon kastas i ugnen, hur mycket mer skall han då inte klä er? Så lite tro ni har! 31 Gör er därför inte bekymmer och fråga inte: Vad skall vi äta? eller: Vad skall vi dricka? eller: Vad skall vi klä oss med? 32 Efter allt detta söker hedningarna, men er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta. 33 Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. 34 Gör er alltså inte bekymmer för morgondagen. Den skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.

Jag kände idag när jag bad att jag skulle dela detta vittnesbörd: Jag kom ju ut ur ett drogliv med massor av skulder jag blev härligt frälst men detta var väldigt jobbigt att ha hängande över sig hela tiden. Jag gick ofta upp till skansen kronan för att läsa bibeln och be när jag bodde på rehabiliteringen.

En dag talade Herren direkt till mig i denna situation i bönen: Jag har en perfekt plan för ditt liv jag vill att du är kvar där och läser mitt ord. Du skall inte bry dg om allt det andra som tynger ner dig detta skall jag ta hand om. Jag lovar dig att det var 6 siffriga belopp jag hade i skuld och jag tänkte hur skall detta gå till det ser omöjligt ut.

Men han sa faktiskt Matt 6:33 Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också…..Om vi lyder honom så är han universums största möjliggörare.

Luk 18:27 Han svarade: “Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud.”
Gud gjorde nu sådana under så att jag häpnade och jag bara bad och läste hans ansikte.

1/ Han gav mig ett första handkontrakt på Västergatan (Annedal)
2/ Han gav mig en underbar fru Elvor
3/ Samtidigt som vi bestämde oss för att bli ett par var alla skulder betalda

Vi gifte oss i Netanja på Orit och där var en del Judiska vänner med på vigseln. När jag efteråt skulle betala hela kalaset vilket var en betydande summa så hade en Judisk man som vi båda känner betalat alltihop. Vi känner ju en annan Judisk man som betalat allting som vi behöver för vår frälsning genom sitt eget dyrbara blod.

Jag kan vittna om att detta är sant! Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också

Janne Ohlin – Göteborg

This entry was posted in BIBLE STUDY. Bookmark the permalink.