Anledningar till varför karismatiker reagerar när ledare avslöjas

Låt oss inse det, köttet är en ständigt närvarande källa till potentiell synd. Aposteln Paulus sa att om han inte håller sitt kropp under kontroll av den Helige Anden, skulle han kunna bli förkastad. Nu säger mannen som Gud upphöjde för att skriva två tredjedelar av Nya testamentet att efter att ha predikat för andra kunde han hamna i ett syndigt tillstånd och bli diskvalificerad inför Herren. Hur naiva är karismatiker som tror att deras berömda högprofilerade ledare är bortom “inspektion” och bara blint följer den “legend som byggts upp kring deras gåva”. Till och med Satan erbjöd Jesus Kristus samma tre frestelser som han erbjuder människan varje dag i sina liv. Köttets lust, ögonens lust och livets högmod. Ingen människa är undantagen från frestelse, oavsett hur helig och rättfärdig de kan verka.

Det är farlig mark att få människor att tro på din “bild” som du har skapat för att få dem att tänka på dig på ett sätt som inte är sant. Det är därför optimism firas istället för den kristna tron när det gäller “idealism om en person”. Eftersom Bibeln börjar med människans fall och depravation, utan förmåga att förbättra sin syndiga natur. Ändå låter vi på något sätt våra högprofilerade ledare leva på sina “missionslegender” som om de på något sätt har undkommit det som alla andra frestas med och dagligen behöver ta korset i självförnekelse och dödande av köttet. Om inte frestelsen till synd bryter ut som en plåga. Det är lätt att stiga upp på en scen på en kristen konferens där tusentals människor hejar på dig och du framför din prestation med den Helige Andens gåva. Men vad är du egentligen när du är hemma bakom stängda dörrar när inte alla tittar på din prestation.

Här är var karismatiker misslyckas med testet. Hur hanterar mannen pengar, särskilt när han utnyttjar kyrkan. Varför känner karismatiker sig så berättigade att tro att Gud vill att den berömda personen ska vara rik, som en multimiljonär. Berätta för mig, aposteln Petrus och Paulus, som ledde tusentals till tro på Kristus, som utförde djupa mirakel och till och med uppståndelse av de döda, var de multimiljonärer med sina “mirakelmissioner”? Eller dog de som martyrer, korsfästa eller med avhuggna huvuden? Pengar avslöjar en människas hjärta lika mycket som något annat i denna värld. En girig person, en person som tror på sin egen legend och använder sin mission som ett sken av girighet och självberättigande, har inte korsfäst sitt kött. Frestelsen att bli rik har varit fördärvet för många multimiljonär “berömda män”. Du kan inte tjäna Gud och mammon, i slutändan bygger du ett imperium i din egen bild. En avgud till dig själv, som tusentals kristna kommer att stötta för dig. När avguden faller är det någon förvånad över att de tusentals som avgudar dig “försvarar din legend.”

Så har vi köttets lust i girighet och berömmelse som gör att kristna blir rika, precis som de kändisar i världen som underhåller massorna. Men bakom offentliga personan hos kändisar och berömda kändisar finns katastrofala liv av moraliska misslyckanden och självbetjänande avguderi. Att vara rik och berömd som kristen underhållare med människor som beundrar din missionspersona är bara en show, det får människor att lita på din scenbild. Du använder din berömmelse för att få en publik och rikedom. Det är därför så många högprofilerade verk som hyllas av kristna ger intrycket att det är Guds verk. Istället är det “människans bild och ära,” med en stor organisation som står bakom mannen som stöder honom. När organisationer inte längre kan dölja “synden av girighet och tomma ära,” och mannen avslöjas för att utnyttja kvinnor i sexuell omoral, borde någon vara förvånad. Sexuell omoral är bara en annan form av självberättigande och girighet. I åratal har samma man marknadsfört och sålt sin bild för vinst, skulle han nu sluta att ta från kyrkan för att tillfredsställa sina syndiga lustar och passioner på andra sätt?

Aposteln Paulus påminde kyrkan om att all ära som kom från människor var Jesu Kristi ära och de lerkärl som Kristus hade satt sin ära i. Med andra ord är det inte mannen som är en vanlig kärl, istället är det den ärorika Herren som bor inom mannen. Tyvärr har kyrkan föll i avgudadyrkan av lerkärl och har glömt att ge all ära åt Jesus Kristus vars bild blev mer förstörd än någon annan man någonsin kommer att förstå. Hur ärorik är den nakna mannen som hänger på korset i ett korsfäst liv i alla fall. Hur litet upphöjs korset i den moderna eran av multimiljonär karismatiska apostlar.

2 Korinthierbrevet 4 1 Därför, eftersom vi har denna tjänst, såsom vi har fått barmhärtighet, tappar vi inte modet. 2 Men vi har övergivit de dolda sakerna av oärlighet, vi går inte i listighet, och vi hanterar inte Guds ord bedrägligt; men genom sanningens manifestation rekommenderar vi oss själva för varje människas samvete inför Gud. 3 Men om vårt evangelium är dolt, är det dolt för dem som är förlorade: 4 I vilka denna världens gud har bländat de som inte tror, så att ljuset från den härliga evangeliet om Kristus, som är Guds avbild, inte ska lysa för dem. 5 För vi predikar inte oss själva, utan Kristus Jesus Herren; och oss själva är vi era tjänare för Jesu skull. 6 Ty Gud, som befallde ljuset att lysa ur mörkret, har lyst i våra hjärtan, för att ge ljuset om kunskapen om Guds härlighet i Jesu Kristi ansikte. 7 Men vi har denna skatt i jordkärl, så att den utmärkta kraften ska vara av Gud och inte av oss. 8 Vi är bekymrade på alla sidor, men inte förtvivlade; vi är förvirrade, men inte i förtvivlan; 9 Förföljda, men inte övergivna; kastade ner, men inte förgörda; 10 Alltid bär vi döden av Herren Jesus i kroppen, så att också Jesu liv kan bli uppenbarat i vår kropp. 11 För vi som lever blir alltid överlämnade till döden för Jesu skull, så att också Jesu liv kan bli uppenbarat i vår dödliga kropp. 12 Så arbetar döden i oss, men livet i er. 13 Eftersom vi har samma troens ande, i enlighet med vad som är skrivet, trodde jag, och därför talade jag; vi tror också, och därför talar vi; 14 Med tanke på att han som uppväckte Herren Jesus också ska uppväcka oss med Jesus, och ska presentera oss med er. 15 För allt är till er fördel, så att den överflödande nåden kan genom tacksägelsen från många fler till Guds ära. 16 Därför tappar vi inte modet; men även om vår yttre man förgår, blir vår inre man förnyad dag för dag. 17 För vår lätta lidande, som är bara för en stund, arbetar för oss en långt mer övervägande och evig ära; 18 Medan vi inte ser på de synliga sakerna, utan på de osynliga sakerna; de synliga sakerna är temporära, men de osynliga sakerna är eviga.

Don Pirozok

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.