Marta och Maria syndromet

Med världens ökande tidskrav och bekymmer är det ofta svårt att sakta ner och inte låta omständigheterna styra och diktera ditt liv. Hur relaterar detta sedan till att vara en lärjunge av Kristus? Dra på din tid och uppmärksamhet är av stor vikt när du tänker på din relation med Jesus Kristus. Bibeln uppmanar oss att förlösa vår tid eftersom dagarna är onda. Så hur spenderar vi vår tid och vad ägnar vi våra liv åt? Detta drama utspelas i verkliga livet när vi ser historierna om två systrar, Marta och Maria. Dessa två systrar hade en bror vid namn Lasarus, som Jesus Kristus uppstod från de döda.

Marta verkar vara en mycket ansvarstagande person med medvetenhet om andras behov och var en god tjänare. När Jesus kom till hennes hus var Marta upptagen med att servera alla människor och se till att deras behov tillgodosågs. All denna ansträngning att hjälpa alla andra kom dock till ett pris, eftersom det tog bort henne från att tillbringa tid med Jesus, och hon kunde inte lära sig av det som Jesus undervisade hennes syster Maria. När Marta blev utmattad av att uppfylla allas behov såg hon Maria sitta vid Jesu fötter och ta in varje ord som Jesus talade. Det störde Marta att Maria inte tänkte på de andra människornas behov och lämnade henne ensam att göra allt arbete. Det provocerade henne att se en sådan försummelse från Mary, hennes sida, och hon talade upp till Jesus om sin ångest. I själva verket fördömde hon Marys handlingar som slösaktiga och oomsorgsfulla, och att hon spenderade sin tid och uppmärksamhet på Jesus när hon kunde göra något användbart med sitt liv.

Detta är Marthas och Marys syndrom i verkliga livet. Världen kommer aldrig att erkänna det primära värdet av att leva i förhållande till Jesus Kristus. Vi skjuts bort från att stanna vid Jesu Kristi fötter i äkta gemenskap med Herren och är upptagna med att springa runt med ansvar för arbete och familj. Det är som om vi, med den lilla tid som är kvar, kan ägna några minuter åt att söka Herren. Alla på jorden har tilldelats samma timmar under dagen, det du ger ditt hjärta till är också det du ägnar din tid åt. Många saker som är besvärliga och skrämmande drar i ditt hjärta och dina behov, så dag efter dag går utan någon verklig tid spenderad med Herren.

Vissa av dessa saker kan också se ut som en person som verkligen är ansvarstagande, särskilt när det gäller kyrkliga aktiviteter. Har du sett hur upptagna kristna är med att tjäna sina kyrkliga organisationer? Det är som om en kyrka måste få sina medlemmar att hoppa genom ringarna av kyrkliga aktiviteter under veckodagarna för att behålla dem. De tror att de genom att tjäna sin kyrka tjänar Herren. Låt oss inse det, tiden som helt enkelt tillbringas inför Jesu Kristi fötter har blivit en sällsynt praxis i miljoner kristnas liv. Det kostar mycket att lägga ner våra liv och betrakta oss själva som heliga offer heligt ägnade åt att leva för Jesus Kristus.

Marta kanske respekteras och hyllas av världens lovord och värden. Medan de som är dolda i sina böneställen föraktas och till och med fördöms för att tillbringa så mycket av sin tid och liv med att göra ingenting av något stort värde. Till och med Satan engagerar sig i striden mot en bönens man eller kvinna, eftersom Satan vet att den rättfärdiges bön rör hela himlen. Mycket mer uppnås av dem som är dolda i bön och vinner striden bakom stängda dörrar, medan andra firas och prisas offentligt.

I slutändan var det Maria som historien kommer att minnas för sina gärningar av tillbedjan. Maria som tog den dyra parfymen och smorde Jesu fötter och tvättade hans fötter med sitt hår. Maria var den första vid graven efter uppståndelsen som Jesus talade till och identifierade sig som uppstånden från de döda. Maria stod vid korset när andra sprang i fruktan för sina liv. Maria var en sann tillbedjare av Jesus Kristus, och evigheten kommer att minnas hennes hängivenhet.

“Marta, Marta, du är orolig och bekymrad över många saker, men en sak är nödvändig (som i ditt liv har försummats), och Maria har valt den goda delen som inte ska tas ifrån henne.” Vem tjänar du, människors brådskande behov eller Jesu Kristi eviga liv? Välj denna dag vem du ska tjäna, människan eller Gud?

Lukas 10:39-42 39 Och hon hade en syster vid namn Maria, som också satt vid Jesu fötter och hörde hans ord. 40 Men Marta var upptagen med mycket servering och kom till honom och sa: Herre, bryr du dig inte om att min syster har lämnat mig att tjäna ensam? Be henne därför att hjälpa mig. 41 Och Jesus svarade henne: Marta, Marta, du är försiktig och oroad över många saker. 42 Men en sak är nödvändig, och Maria har valt den goda delen, som inte ska tas ifrån henne.

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.