Falska Apostlar (Översättning Google)

Under tiden då Aposteln Paulus verkade och under den första århundradets kyrka hade Satan en strategi att placera män i kyrkan som låtsades vara Herrens apostlar. Paulus var mycket oroad över denna andliga bedrägeri eftersom de kristna i kyrkan accepterade denna “imitationsapostel” från Satan som en av Herrens apostlar. Hur farlig är andlig bedrägeri när en satanisk förfalskning accepteras av kristna som det verkliga autentiska verket från Herren? Paulus sa att det inte är konstigt att detta hände, för till och med Satan själv kan förvandla sig till en av Herrens änglar, en ljusets ängel, för att lura människor att acceptera hans bedrägeri. Vi vet från historien att änglar av ljus uppenbarade sig för män som Joseph Smith eller Mohammed, som sedan startade hela religiösa rörelser genom att främja budskap som kom från dessa sataniska änglar som utgav sig för att vara Guds sändebud av sanning.

Paulus var ivrig att avslöja falska imitationer av sataniska apostlar som en allvarlig fara i kyrkan, eftersom deras bedrägeri var mycket lockande. Låt oss inse det, om det inte vore frestande och tilltalande skulle de flesta människor bara fly från det. Satans bedrägeri appellerar till mänskliga önskningar och behov och utnyttjar människor för att dra nytta av kristnas tillåtande av Satans närvaro i deras liv. Många kristna har faktiskt låtit Satan komma in i sina liv utan att veta vad som verkligen kommer från Herren och vad som är satanisk bedrägeri. Kort sagt är inte allt som kallas Gud, den Helige Ande, smörjelsen, ett budskap från Gud, en apostel eller en Guds profet verkligen äkta. Eftersom förfalskningen nu är allmänt accepterad och till och med firad av miljontals kristna som inte vet något annat, tillåts Satan att verka inom den moderna kyrkan med mycket lite utmaning.

Kanske är du en karismatisk kristen i en allmänt firad apostolisk rörelse där män högt prisas för att vara apostlar för Jesus Kristus. Hur skulle du ens veta om personen du firar så mycket är en äkta apostel eller en satanisk förfalskning? Är det baserat på deras “charm eller sympati?” Låt oss inse det, Satan kan vara charmig och mycket önskvärd. Så om det grundar sig på dina personliga känslor och åsikter utan några verkliga standarder för att testa en sann eller falsk apostel, då skulle vi bara behöva tillåta båda i kyrkan. Vad händer om en sann apostel inte är så charmig, eller begåvad i tal, eller inte ens populär och ändå är en apostel för Jesus Kristus? Du skulle troligen avvisa den mannen eftersom han enligt världens standarder inte är lika omtyckt. Eftersom charmerande kyrkoledare är förknippade med popularitet enligt majoritetens åsikt, men när människor utanför en apostolisk rörelse säger att mannen är en falsk apostel, måste de flesta skratta bort det som nonsens. Trots allt följer du miljontals kristna som går från konferens till konferens där dessa männens budskap firas och omfamnas som Guds budskap till deras liv. Du kanske tänker på hur miljontals människor kan luras samtidigt, det är helt enkelt inte möjligt eftersom vi litar på Gud. Så kan falska apostlar ha följare i miljoner människor som gillar vad personen säger. Som ett extremt exempel på en övertygande talare i historien som miljoner följde till krig och till och med sin egen död, tänk bara på de som steg till makt i världshistorien, och tro inte att den typen av massbedrägeri inte är möjlig med kristna inom kyrkan.

Hur kan jag verkligen testa en person som säger att de är en apostel? Det första och viktigaste sättet är genom “deras budskap.” Du måste bortse från deras charm och sympati och inte låta dina personliga åsikter hindra dig från att testa och känna sanningen. Nästa steg är att ta deras ord och jämföra dem “hela tiden med det som redan är skrivet i Bibeln.” Låt dem inte säga att 75% av Bibeln är rätt, och 25% är “Bibeln” och föra in hemliga dolda och personliga uppenbarelser som andra inte har sett eller känt till. Till exempel skulle ingen sann apostel säga att de har sett ett kapitel i Bibeln som aldrig har skrivits. Ingen sann apostel skulle försöka lägga till eller ta bort ett enda ord från Skrifterna och skriva om Bibeln för att passa moderna populära teologier. Du är med en farlig falsk varg som är en satanisk förfalskning i stil med Joseph Smith som förförde miljoner med ett “falskt evangelium.”

Paulus varnade för falska apostlar och deras bedrägeri i att predika ett annat evangelium. Det är nära det autentiska evangeliet, men det är tillräckligt mycket en förfalskning för att vara sataniskt. Det liknar det sanna evangeliet men har läror från demoner som avviker från Guds skrivna ord. Om du följer det falska evangeliet leds du till “en annan Jesus” och kommer under inflytande av “en annan Ande.” För att säga det rent ut är inte allt som känns som Gud eller låter som Guds budskap från Gud, det är i stället satanisk bedrägeri. Om du inte testar det som sägs eller inte bryr dig tillräckligt om att känna sanningen kommer du att sitta under en ljusets ängel och tro att det är Guds Ande. Tyvärr kan du leva i villfarelsen av den ljusets ängeln och meddelandena från den falska aposteln och tro att du följer och upplever Gud.

Kort sagt bryr sig många kristna inte om det är sanningen i evangeliet eller inte. De gillar känslorna och populariteten i religionen och ser ingen anledning att veta sanningen. Fråga bara de miljoner mormonerna som är blinda för sin falske apostel Joseph Smith och Satans ängel av ljus som kallas Moroni.

Don Pirozok

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.