Falska profetior

Varför finns det så mycket poserande i de falska profetiska uttalandena? När du ger en profetisk förutsägelse och sätter Jesu Kristi namn bakom den har du ingen rätt att posera med ditt ord. Inga ursäkter eller förberedelser av din publik för att föra dem med sensation eller genom att säga att jag hade den här visionen eller en ängel talade till mig, eller detta ord kommer att förändra nationen. All denna hype och manipulation förbereder din publik att lättsinnigt acceptera din förutsägelse. I grund och botten dömer du ordet åt dem så att det inte kan avvisas eller ens testas, eftersom alla dessa saker jag har berättat för dig gör det säkert att detta är ett sant ord från Gud. Låt oss få detta rätt, ett profetiskt ord från Gud behöver “inga kryckor för stöd”, ordet givet av Gud är allt stöd och bevis du någonsin kommer att behöva. Antingen är det en sann profetisk förutsägelse eller så är det en påhittning, eftersom det inte finns någon mellanväg, en del från Gud och en del inte.

Det är därför det finns så många berättare i den profetiska rörelsen idag, de ställer alltid upp scenen och förbereder publiken att acceptera att det de säger verkligen kommer från Gud. Hur konstanta är profetiska ord som “ska förändra nationen eller ändra hela atmosfären”, och som tar en hel del tid att berätta historien om hur detta ord kom till. Lyssna, det spelar ingen roll hur du fick det, det som är viktigt är innehållet i budskapet. Ett sant profetiskt ord behöver ingen uppbyggnad för sin rättfärdigande, ett sant profetiskt ord kan stå på sina egna meriter. Låt oss inse det, sanna profetiska ord som talar om framtida händelser tas ofta inte emot från första början eftersom de vanligtvis talar om sådana förändringar att de är svåra att se i den tid de profeteras.

En stor varningsflagg inom den karismatiska rörelsen är allt poserande som pågår med profetiska förutsägelser, så uppmärksamheten riktas mot “profeten” och hur Gud gynnar profeten. Det är som ett bevis på giltighet att säga att jag hade en vision, gick till himlen, hade en dröm, en ängel talade till mig. I detta fall leder det vanligtvis till något sensationellt nonsens som förbereder folkmassan under en timme för att göra dem lättsinniga för en “wannabe” falsk profetisk förutsägelse. Anledningen till att det är så falskt och behöver så mycket uppbyggnad är att inom den karismatiska rörelsen gör själva handlingen att säga ett profetiskt ord att det blir sant, medan det innan du förutspår att det kanske inte kommer att hända. Denna teologiska katastrof är källan till tusentals falska och misslyckade förutsägelser de senaste decennierna. Gud behöver inte dig som profet för att säga något för att göra det sant. Det är löjligt att tro att sanningen är beroende av din vilja att säga den som Guds profet. Hela denna teologi om profetiska förutsägelser är bara en falsk plats för auktoritet där ingen sådan auktoritet finns. Låt mig säga det på ett annat sätt, sanningen är alltid sanningen, uttalad eller inte. Guds ord är alltid sanning, för Gud kan inte ljuga eller vilseleda. Guds ord är alltid sant även om människor inte vill tro det eller höra det.

Låt oss ta det rakt ut i dagen. Dina drömmar och visioner eller dina ängeliska visioner gör dig inte till Guds profet. Satan har också drömmar och visioner och ängelkontakter i överflöd, eftersom de flesta av de falska religionerna i historien har sitt ursprung i just dessa saker. All uppbyggnad av ditt profetiska ord gör det inte mer från Gud, det kan faktiskt vara från Satans bedrägeri. Du är inte en profet bara för att du säger att du är en, eller för att andra säger att du är en profet och lättsinnigt går med på all din förberedelse och manipulation. Du är definitivt inte en Guds profet om du försvarar din omoraliska livsstil och lever ett liv i synd. I det fallet är du redan självbedragen och ett offer för Satans bedrägeri. Du är inte en profet från Gud om dina profetiska förutsägelser har misslyckats tidigare och du försvarar dig själv från att bli avslöjad och hållas ansvarig. Du är en falsk profet som ger ord från ditt eget ego och listighet för att vinna en publik. Du profeterar vanligtvis för att exploatera kyrkan och tömma kyrkan på pengar.

Här är de sanna fakta. De flesta av de profetiska förutsägelser som ges idag kommer från köttet och är ett försök att böja kristna till en falsk teologi om en världsomspännande kyrkotagning. Eftersom ingenting av det de säger händer nu eller någonsin kommer att hända, är det ett teologiskt filosofiskt ord som är inslaget i “så säger Herren”-språket. Falska profeter är många idag med sina lögnaktiga falska teologiska ord som uttalas som om de kom från Gud. Det är därför du knappt någonsin hör dem säga “testa detta ord genom vad som redan är skrivet i Bibelns Skrifter.” Eftersom du i 99% av fallen kan avslöja deras falska förutsägelser genom

Don Pirozok

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.