Vapen till Ukraina orsakade förödelsen i Israel

En högt rankad befälhavare inom Israel Defense Forces sa i juni att Israel var oroat över risken att vapen som tillhandahållits av Förenta staterna och andra västländer till Ukraina skulle hamna i händerna på Israels fiender i Mellanöstern, särskilt Hamas.

I juni var olika grupper oroade över att den oändliga strömmen av vapen som skickades till Ukraina av Förenta staterna skulle hamna i fel händer, särskilt palestiniernas och Hamas händer. En israelisk befälhavare, som talade under villkor av anonymitet på grund av ämnets känslighet, sa: “Det andra problemet är att vi är mycket oroade över att vissa av dessa förmågor kommer att hamna i händerna på Hezbollah och Hamas.” Idag fick vi reda på hur sant det uttalandet var.

Psa 83:2 Gud, var inte tyst, tig inte och var inte stilla, Gud! Ty se, dina fiender larmar, och de som hatar dig lyfter huvudet. Mot ditt folk har de onda planer, de rådslår mot dem som du beskyddar. 5 De säger: “Kom, vi utrotar dem, så att de inte mer är ett folk och så att ingen mer tänker på Israels namn!” 

Historien nedan daterar sig till juli förra sommaren, och i den läser vi den häpnadsväckande berättelsen om amerikanska vapen som var avsedda för Ukraina men som på något sätt hamnade hos palestinierna i Gaza och i Iran. Det verkar som att i den massiva Ukrainahysterin som resulterade i miljarder dollar av vapen som skickades, utan att någon av det bokfördes, fick Hamas vapen som var “över deras förmåga”, och de har ägnat de senaste månaderna åt att lära sig hur man använder dem. Idag använde de dem och hade förbluffande framgång.

FRÅN TFIGLOBAL: Ukraina, en nation ökänd för sina kontroverser och korruption, har än en gång hamnat i en skandal av episka proportioner. Känd för sina kopplingar till nazistgrupper och en historia av tvivelaktiga affärer, har Ukraina nu blivit anklagat för att sälja vapen till Hamas, den palestinska militanta organisationen.

I mitten av en dödlig konflikt mellan Israel och Palestina över de omstridda Västbankstäderna har spänningarna nått en kokpunkt. Det är dock inte bara Palestina som Israel är arg på; deras ilska riktas också mot Förenta staterna och Ukraina.

Enligt rapporter från Middle East Monitor har amerikanska vapen avsedda för Afghanistan och andra rivaliserande nationer hamnat i händerna på palestinska grupper. Den lokala palestinska nyhetsbyrån avslöjade att ospecificerade israeliska militärrepresentanter bekräftade att vissa av de små vapen som beslagtogs i Afghanistan hade setts i händerna på palestinska fraktioner i Gazaremsan.

Ukrainas vapen till Hamas

De här avslöjandenas konsekvenser är alarmerande. De israeliska militärrepresentanterna uttryckte oro över faran med avancerade amerikanska och västliga vapen, som ursprungligen skickades till Ukraina, att hamna i händerna på Israels fiender i regionen, inklusive Iran. Officeren noterade att paramilitära styrkor som var inblandade i den rysk-ukrainska konflikten övervakade de vapen som skickades till Ukraina, som antirobot-systemet känt som Javelin. Ändå har vapnen funnit sin väg genom bakkanaler.

Dessa militära grupper som strider i Ukraina påstås söka smuggla vapen i vinstsyfte. De israeliska militärrepresentanterna varnade vidare att överföringen av oregistrerade vapen kunde innebära problem inte bara för Israel utan även för hela regionen.

De palestinska fraktionerna och Hezbollah skulle kunna få tag i dessa vapen, och rädslan är att Iran skulle kunna lära sig att tillverka liknande vapen, vilket ytterligare skulle destabilisera den redan instabila situationen. Denna utveckling har kommit som en överraskning, eftersom man förväntade sig att Ukraina och Israel skulle gå samman mot sin gemensamma fiende, Iran.

Emellertid har den ukrainska presidenten Volodymyr Zelenskys penga-tjäna-vanor krossat alla förhoppningar om en enad front. Den internationella gemenskapen har länge diskuterat behovet av att NATOs allierade noga övervaka och kontrollera överföringen av vapen.

Vapenmarknaden i Europa har spårat ur, med Ukraina som spelar en central roll i denna oöverträffade militarism. NATOs vårdslösa och överdrivna vapenbidrag till Ukraina har skapat en administrativ mardröm, kännetecknad av ett djupt misslyckande med ansvarsskyldighet. Nyligen rapporter har kastat ljus över bristen på dokumentation och övervakning, vilket avslöjar den alarmerande risken för obehöriga utrustningsöverföringar

Källa: https://www.nowtheendbegins.com/us-weapons-sent-to-ukraine-went-to-palestinian-terror-group-hamas-instead/

Be för Israel / Ohlins

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.