Supervulkan vaknar med jordbävningar i Neapel

Kraftig jordbävning skakade om Neapel med spillror som kraschar ner på bilar mitt i en växande rädsla för ett kommande kraftigt vulkanutbrott.

En jordbävning med magnituden 4,0 skakade en region nära Neapel i går kväll när invånarna publicerade videor av bilar som kastades av spillror. Skalvet – det senaste i en serie skalv den senaste veckan – orsakade panik bland lokalbefolkningen som sprang ut på gatorna bland rädsla för att det kunde vara upptakten till ett vulkanutbrott. Området runt vulkanen Campi Flegrei (Phlegraean Fields), som senast utbröt 1538, har varit scenen för ökad seismisk aktivitet de senaste dagarna med en serie skakningar.

Video – Horrible today: Campi Flegrei Supervolcano erupts In naples a swarm Earthquakes Happening right now

Campi Flegrei är den största aktiva supervulkanen i Europa – cirka en halv miljon människor bor i regionerna runt den. Det kommer som en gemensam studie av Italiens National Institute of Geophysics and Volcanology (INGV) och University College London (UCL) fann i juni att vulkanen kantade mot “brytpunkten” och i ett “extremt farligt tillstånd”.

Förra veckan registrerades ett skalv med magnituden 4,2 i Campi Flegrei, som ligger väster om Neapel. Det var det starkaste området har sett på 40 år, vilket kändes så långt bort som Rom.

Vissa lokalbefolkningen var rasande över räddningstjänstens långsamma svar på skakningarna, med en kvinna inspelad som skrek: “De tog tre timmar att komma fram till platsen … Vi lever i övergivenhet, vi är ensamma!

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.