Vi kommer testas som Jesus

En sak är mycket uppenbar: vad du än sätter ditt hjärta på blir vad ditt liv handlar om. Bibeln talar om att återlösa din tid, för dagarna är onda. Vad du än öppnar ditt sinne för och underhåller i dina tankar kommer i slutändan att leda till handling. Ditt sinne, din vilja och dina känslor anses vara människans själ, eftersom människan består av ande, själ och kropp. Nu är den andliga striden om själen mycket uppenbar eftersom onda andar vill fresta dig med vad du ser, vad du tänker och vad du känner. Till och med frestade Jesus i öknen med sina egna själars önskningar. Jesus kunde motstå frestelser som stod i Guds skrivna ord och sa “det är skrivet” mot varje satanisk frestelse. Hur betydelsefullt är inte Guds skrivna ord när det gäller att hålla sitt hjärta och sina tankar fast förankrade i Herren.

Idag är världens frestelser många och är en ständig källa till att dra din själ bort från att hålla ditt liv centrerat i Jesus Kristus. Du måste inse att andlig krigföring är utformad mot svagheten i ditt liv. De områden av mottaglighet där onda andar försöker få en inbrytning i din själ. Du kan se de vanliga områdena i ditt liv där du kämpar för att upprätthålla en rätt relation med Herren, med världen och med synden. Det är en daglig kamp som kan bli mycket prövande, eftersom ett konstant bombardemang av information och influenser placeras framför oss från den nuvarande onda tidsåldern. Vad som verkligen är svårt är när en god sak skapad av Gud, tas och vrids i ditt liv och gör den fördärvad och mot Guds vilja. Till exempel har vi alla önskningar och aptiter som är naturliga och hälsosamma när de handlas enligt Guds vilja. Som vi alla vet kan samma önskningar vridas och göras perversa, förstöra våra själar och till och med förstöra våra liv. Jag är mycket bekymrad över nivån av missbruk som uppvisas idag i den amerikanska kulturen och det lydiga tänkandet som driver vårt samhälle. Det är som att vi pressas att tänka på ett visst sätt med en ny nivå av mörker som driver oss mot ett förutbestämt resultat.

Enkelt uttryckt är många moderna människor villiga att sälja sina själar för sina missbruk. Det gäller dem som frestas inne i kyrkan i dag. Det är som om en förolämpning av mörker har intensifierats och striden om våra själar ökar kraftigt. Du kämpar sannolikt mot känslor och tankar som sätter dig i strid mot Guds vilja för ditt liv. Kampen för att få din själ under kontroll blir ett dagligt test och en mycket verklig frestelse. Vad som verkligen är sorgligt är antalet folk i modern kultur som har sålt sina själar för att göra ont. Det är som att för att sälja din själ till under tidigare år var du satanist. Inte så idag, eftersom många former av mörk perversion nu öppet firas och förespråkas av många för att göra ont.

Så här är frågan? Vad är du vilja att sälja din själ för att tillfredsställa dina syndiga begär. Vad gagnar det en människa att vinna hela världen och förlora sin själ? Vill du ge efter för att göra ont och rättfärdiga dina synder inför Gud? När världen har blivit galen och springer efter mörkret kommer du att sälja din själ för att kompromissa med Gud. Välj denna dag vem du vill tjäna för liv och död läggs framför oss, bred är vägen till förstörelse och många är de som är villiga att sälja sina själar. frestar mänskligheten att synda, och kristna måste kämpa trons goda kamp och inte vara villiga att sälja ut sina förstfödslorättigheter för syndens nöjen för en tid.

Hur mycket kostar det idag att behålla din själ? Är du villig att betala den kostnaden så att inga frestelser kan köpa din själ? Gå på den smala vägen och döda nu själens och kroppens oheliga önskningar. Eftersom ditt liv är av ett mycket större värde än att sälja din själ till syndens och slaveri.

Mat 16:16 Simon Petrus svarade: “Du är Messias, den levande Gudens Son.” 17 Jesus sade till honom: “Salig är du, Simon, Jonas son. Ty kött och blod har inte uppenbarat detta för dig, utan min Fader som är i himlen. 18 Jag säger dig: Du är Petrus, och på denna klippa skall jag bygga min församling, och helvetets portar skall inte få makt över den. 19 Jag skall ge dig himmelrikets nycklar. Allt vad du binder på jorden skall vara bundet i himlen, och allt vad du löser på jorden skall vara löst i himlen.” 20 Sedan förbjöd han lärjungarna att tala om för någon att han var Messias. 21 Från den tiden började Jesus förklara för sina lärjungar att han måste gå till Jerusalem och lida mycket genom de äldste och översteprästerna och de skriftlärda och att han måste dödas och på tredje dagen uppväckas. 22 Då tog Petrus honom åt sidan och började motsäga honom: “Gud är nådig mot dig, Herre. Detta skall aldrig hända dig.” 23 Men Jesus vände sig om och sade till Petrus: “Gå bort ifrån mig, Satan! Du vill få mig på fall. Vad du tänker är inte Guds tankar utan människotankar.” 24 Jesus sade till sina lärjungar: “Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och ta sitt kors på sig och följa mig. 25 Den som vill bevara sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall vinna det. 26 Ty vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men tar skada till sin själ? Eller vad kan en människa ge i utbyte mot sin själ? 27 Människosonen skall komma i sin Faders härlighet med sina änglar, och då skall han löna var och en efter hans gärningar. 28 Amen säger jag er: Några av dem som står här skall inte smaka döden, förrän de får se Människosonen komma i sitt rike.” 

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.