Ohlins Fundering 13/1-2023

Bethel Church:s falska andlighet

Undervisning: Elvor Ohlin

  1. Avfall i GT
  2. New age-rötter i Babylon
  3. Tikva
  4. Bethel Church säljer “Profetiska Leggings”

Man slutar aldrig att förvånas. Eller ska vi säga att inget förvånar längre? I båda fallen uttrycker det hur vilse de självutnämnda apostlarna och profeterna inom NAR och New wine är. Men det jag kommer att ta upp här finns delvis på närmare håll, även i Sverige. Hela mönstret återupprepas, när vi jämför med tider av avfall i Juda och Israel i GT. Falska profeter såg sin chans till makt, inflytande och vinst och profeterade framgång – oavsett vad den ogudaktige ledaren (kungen) eller folket gjorde.

1. Avfall i GT
Avfallet började alltid med att man sneglade på hedningarnas kultur och religion med nyfikenhet. Satan har alltid lyckats att påverka människor att förakta och nedvärdera Guds väg. Kompromisser förde med sig att Guds folk öppnade för hedniska mysteriereligioner, österländsk [ockult] andlighet och avgudadyrkan. Frukten var alltid densamma: maktmissbruk, orättvisa, förakt för de svaga, girighet och all slags ondska. Kärleken kallnar. Gud tillät folket att välja men grep in när det gick för långt och innan dess hade Guds profeter varnat under lång tid.

Jes 2:6 Du har förskjutit ditt folk, Jakobs hus, därför att de är fulla av Österlandets tänkande, de är spåmän som filisteerna. De ingår förbund med främmande folk. 7 Deras land är fullt av silver och guld, oräkneliga är deras skatter (orättfärdig vinst, allt handlar om pengar). Deras land är fullt av hästar (mänsklig kraft och vilja), oräkneliga är deras vagnar (mänskliga planer utan att fråga Herren). 8 Deras land är fullt av avgudar, och de tillber sina händers verk (det som de själva åstadkommer tar de äran för), det som deras fingrar har gjort.

2. New age-rötter i Babylon
Nyandligheten idag kommer ursprungligen från gammal babylonisk mysteriereligion som vi läser om i GT, med början i Babels torn. Därifrån kommer all österländsk religion som i vår tid har infiltrerats i många kyrkor genom kontemplation, meditation, djupmeditation, yoga, andningsövningar, mantran, spådomar, kanalisering, astralresor mm. Det är inte utan orsak som Guds Ande kallar den globala världsreligionen i ändens tid för [skökan] Babylon: det stora Babylon, modern till skökorna och skändligheterna på jorden, Upp 17:5. Här samlas all villfarelse.

Människors tro att det är frihet att blanda och mixa andlighet och religion som man vill, är en stor lögn. Det är den breda vägen, som Jesus varnar för att den leder till fördärvet. Guds väg är den smala vägen som leder till evigt liv.

Matt 7:13 Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. 14 Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den. 15 Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt inre är rovlystna vargar [de vill alltid tjäna pengar på dig och samlar till sig själva].

Joh 14:6 Jesus sade till honom: “Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

All blandning och alla kompromisser fördärvar och bryter ner. Så länge Israels folk levde i [andlig] avskildhet för Gud och följde hans bud, hade de Guds välsignelse. Den innebar Guds hjälp genom svårigheter, beskydd och seger över fiender som förde med sig frid och fred i landet. När de följde avgudar och avgudadyrkan blev konsekvenserna därefter: slaveri, fångenskap och bortförande från sitt land.

3. Tikva
Här i Sverige startade Kungsportens församling Tikva, som en “ersättning för yoga”. Det skulle kunna kallas “kristen yoga” men det finns inget sådant. Yoga (Tikva) är hinduism, hur många bibelord de än citerar. Bibelord citeras också i de mest sataniska sammanhang, som Frimureri och på Seanser. För många år sedan uppmärksammade Karin Jansson (Nyhetsbrev) och jag (Ohlins Fundering) Tikva. Vår gemensamma genomgång av instruktörer avslöjade att där fanns New age-are som arbetade med ockult verksamhet helt öppet på Internet. Samtidigt lärde de ut Tikva i kyrkor. Läs HÄR och HÄR.

Tidningen Dagen blev nedringd av uppmärksamheten, enligt information vi fick. Tikva skulle ingå på flertalet stora kristna konferenser den sommaren, år 2010. Kungsportens pastor Jansson (ja, han heter så) mailade oss. Till min förvåning blev han inte alls förfärad över att skicka runt ockulta New age-are i kyrkorna. Tvärtom skrev han i mail att “vi inte ska frukta för New age”. Det var inte särskilt smart av pastor Jansson att ha som försvar eftersom Janne och jag hade varit med och evangeliserat på New age-mässor. “Fruktan” fanns inte hos oss men att djävulen är listig och vill bedra människor, det vet vi. Där ingår Tikva som utan tvekan blir yoga i förklädd dräkt, oavsett vad kristna intalar sig. Att man sedan ska ha Tikva-kläder och Tikva-musik, hör naturligtvis till och blir en kassako eller guldkalv. Det är min tro, i alla fall.

4. Bethel Church säljer “Profetiska Leggings”
Vad blir nästa steg? Jag har inte följt upp Tikva och kan inte uttala mig om det. Om vi vänder blicken till Bethel Church i Kalifornien kan vi se vart det kan leda. Här säljer man “profetiska leggings för att känna Guds närvaro”. Det borde stå litet g i “gud”, för att vara rättstavat. Det här har inget med Bibelns Gud att göra. Ursäkta, men ibland måste man undra om vissa kristna (namnkristna?) är de mest lättlurade och korkade människorna på jorden? Vilken dårskap! Det är pinsamt att ens skriva om detta och jag är övertygad om att Satan hånskrattar åt dessa kristna. Tydligen går det att sälja det mesta och till sist handlar det om just det: PENGAR och GIRIGHET.

Bethel Leader Selling ‘Prophetic Leggings’ to ‘Enhance Your Awareness of God’s Prescence’
Pastrix Theresa Dedmon undervisar och leder Kingdom Creative Movement vid Bethel Church’s School of Supernatural Ministry (BSSM) i Redding, Kalifornien. Vi skrev om henne för två år sedan efter att hon främjat ‘helig snarkning’ som ett medel för Guds mirakulösa helande. Det visar sig att hon har en egen butik där hon, förutom att sälja konsttryck som “skapades ur himlens perspektiv och är avsedda att föra dig och andra, in i ett möte med Guds övernaturliga närvaro och kraft”, säljer hon också dessa tryck på olika klädesplagg och tchotchkes, där hon hävdar “mina modedesigner förkroppsligar den profetiska konsten de är skapade av. Att bära min konst ökar din medvetenhet om Guds närvaro och hjälper dig att bli ett vandrande möte av Himlens budskap till dem runt omkring dig”.

Hemsidan som avslöjar dessa [genomfalska] “Himmelska Mysterier” (tro inte Bethel Church:s lögner ens för ett ögonblick!) vill jag inte heller göra reklam för men det är inte påhittat för den som vill kolla upp det. Att inbilla sig att man genom dessa attiraljer “evangeliserar” är enbart självbedrägeri…

…och det finns mer LÖGNER att köpa för pengar:
Bethel Church Selling a “Declaration Clicker” to Track’ Faith Increases’

Bethel Church Has a ‘Lab’ Where they Apply Scientific Methods to The Prophetic + People. Only $2750!

Bethel Church Offers Courses on Interpreting Dreams for $150

I de så kallade “profetiska leggings” ska man utöva yoga.
Bethels “Art-pastor” skriver:

Bethel Church representerar ockult andlighet
För den som fortfarande vägrar inse att Bethel Church och hela NAR:s verksamhet sedan “Toronto blessing” (borde heta det motsatta) inte är sunt utan blandar in alltmer ockult andlighet, kan jag bara beklaga. Alltihop hör hemma i [skökan] Babylon.
Sann gudsfruktan gör att vi tar avstånd från allt sådant.

This entry was posted in BIBLE STUDY, DISCERNMENT and tagged , , , , . Bookmark the permalink.