Äktenskap och skilsmässa

På min födelsedag fick jag en plötslig lust att städa i mina förråd av gamla predikningar mm som jag haft utskrivet genom åren. Jag hittade lite anteckningar från en person som jag lyssnade på för många år sedan. Hans namn är Ernest O´Neill och jag kommer ihåg hur han berörde mitt hjärta då. Kanske är det så att dessa videor kommer att välsigna dig också det är en fantastisk undervisning. Därmed är inte sagt att jag har lyssnat och godkänt allt han säger i alla andra predikningar men dessa är bra.

Jag vill börja med hans vittnesbörd som är något som många troligen kan göra sig till ett med. Det pågår en inre kamp i våra hjärtan en kamp som bara Korsets Kraft rår på genom Andens Kraft.

Rom 7:15 Ty jag kan inte fatta att jag handlar som jag gör. Det jag vill, det gör jag inte, men det jag hatar, det gör jag.

Sedan går vi vidare till äktenskap och skilsmässa och jag får nog säga att detta är nog det bästa jag har hört i dessa ämnen. Ernest tar upp skillnaden mellan ett “Kristet” äktenskap och ett “Världsligt”. Ett kristet äktenskap är och har Guds vilja i centrum. Här är första videon Grunden för äktenskapet.

Sedan kommer video nummer två: Vad är det för syfte med äktenskapet?


Video nummer Tre: Guds väg att få ett äktenskap att fungera.

Video nummer 4 Tro på Gud

Video nummer 5: Här tar Ernest upp ett känsligt ämne: Skilsmässa!

Citat från videon: Det är när de stora kriserna kommer som Guds möjligheter kommer att få oss in i Guds vilja med det.

Video nummer 6: Visste du att 50 % slutar i skilsmässa?

Janne Ohlin – Göteborg


This entry was posted in BIBLE STUDY, DISCERNMENT. Bookmark the permalink.