Prästen och Korgen

HERREN HELAR OCH UPPRÄTTAR

När jag bad i veckan innan det här mötet så såg jag en syn. En fin korg ni vet en sån där flätad gammal sak. Jag såg att den var trasig men att Herren tar och lagar den igen. Det finns ett grekiskt ord som talar om att återställa saker igen till dess ursprungliga skick.

01-mending-the-net-stuart-mccann-eps-e1449956102392

Mar 1:19 Då han kom lite längre fram, fick han se Jakob, Sebedeus son, och hans bror Johannes, där de satt i båten och gjorde i ordning (KATARTIZO) sina nät.

2 Kor 13:11 Till slut, bröder, var glada, låt er upprättas (KATARTIZO) och förmanas var eniga och håll fred. Då skall kärlekens och fridens Gud vara med er.

Jag tror att det här är en profetisk hälsning till någon eller några som har varit med i sammanhang under ett karismatiskt auktoritärt ledarskap likt det i Korint. (Apostlar)

BRÖD OCH KORGAR

Mar 6:42 Och alla åt och blev mätta.43 Sedan plockade lärjungarna upp brödstyckena och det som blev över av fiskarna, tolv korgar fulla.

Samma händer som fyllde folkets behov hade nu fyllt 12 korgar fulla. Alla lärjungarna hade nu plötsligt en hel korg överfull var. Jag tror det här symboliserar prästtjänsten som vi alla är kallade till. Jag tror korgen är en bild av vårt innersta det som skall fyllas med härlighet. (HIMMELSKT BRÖD)

Hos 6:1 Kom, låt oss vända om till HERREN. Ty han har rivit oss, han skall också hela oss. Han har slagit oss, han skall också förbinda oss.2 Han skall om två dagar på nytt göra oss levande, ja, på tredje dagen skall han låta oss stå upp så att vi får leva inför hans ansikte.

Vi har vänt honom ryggen alla har syndat! Alla drabbades för att Adam o Eva käkade förbjuden mat. Villoläror orsakar själiska sår…

> Rivit oss – Det hebreiska ordet talar om små brödsmulor
> Slagit oss – Det hebreiska ordet slag efter en piska
> Döden – Mörkrets makter eller Dödsriket (EF 2:4-6)

Exakt det här orden säger Jesus nu om folket:
Mat 9:36 När han såg folkskarorna, förbarmade han sig över dem, eftersom de var rivna och slagna, som får utan herde. (DOG FÖR FÅREN JOH 10:11)

Vi får reda på att ett av brödundret skedde på den tredje dagen.
Mar 8:1 Vid den tiden hände det än en gång att mycket folk hade samlats, och man hade inget att äta. Då kallade Jesus till sig sina lärjungar och sade till dem: 2 Det gör mig ont om dessa människor. I tre dagar har de redan varit hos mig, och nu har de inget att äta.

Petrus hade förstått den profetiska dimensionen av brödundret och profetian i Hos 6:1-2.

1 Pet 2:24 Och våra synder bar han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Och genom hans sår har ni blivit botade.25 Ni var som vilsegångna får (DECEIVED) men nu har ni vänt om till era själars herde (FEEDER) och vårdare. (ÖVERVAKARE)

Kristi Kropp är som ett bröd som bryts i småsmulor för oss.
Kristi Kropp har slagits med piska sönder och samman för vår skull.
Kristi Kropp uppstod igen på den tredje dagen och du med honom.

Ordet vilsegångna får handlar om bedragna får. Alltså Rivna och Slagna utan någon Herde. (FEEDER)  – Han gav Lärjungarna uppdraget: GE NI DEM ATT ÄTA!

VI ÄR ETT KONUNGSLIGT PRÄSTERSKAP

1 Pet 2:9 Men ni är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar, han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus.

121-jesus-feeds-5000-people

Det var i GT bara Aron och hans söner som gjorde prästtjänst inför Gud. Nu är det alla som är födda av Anden som har den tjänsten. Att dela ut bröd ur en korg idag är alltså att förkunna hans härliga gärningar. Men det skall vara osyrat bröd och inte syrat bröd för det var förbjudet. (ANOMIA)

5 Mos 28:5 Välsignad skall din korg vara och välsignat ditt baktråg. (Heb: DEG)
Ordet för välsignad. Kan betyda lite olika saker “Inympad” “Böja knä” “Att Övernaturligt Multiplicera” = I detta fall både brödet och degen!

Jag vill berätta en händelse jag själv var med om en gång under vår tjänst i Bohuslänsmissionen. Jag skulle predika klockan 11 den här söndagen, jag bad till Herren då jag plötsligt hör Anden citera den här versen. Jag predikade sedan över den här texten och efter mötet kom en kvinna fram med en bricka övertäckt med en handduk. Hon sa: I morse klockan 5 när jag vaknade sa Herren åt mig att baka 5 limpor och ge dem till Elvor & Janne. Jag blev alldeles paff! Talet 5 står i bibeln för Nåd enligt de som kan det här.

Direkt efter ett brödunder börjar Jesus varna sina lärjungar.

Mat 16:5 -12 Ett samtal som handlar om Bröd och Korgar. (PRÄSTERSKAP) Men Jesus avslutar samtalet med att varna dem för Fariseernas och Saduceernas surdeg (LÄRA)

De hade ju precis nyss hört dem söka tecken från Gud.
Mat 16:1 Fariseerna och Sadduceerna kom fram och ville snärja (FRESTA) Jesus och begärde att han skulle visa dem ett tecken från himlen.

Ormen (SATAN) frestade Jesus? Om du är Guds Son så gör stenar till bröd! (LK 4:3)

Bill Johnson säger i stort sett samma sak i en bok: Om man inte blir helad när du ber så måste du ha bett fel. Med en sådan slutsats måste du ha ett gnostiskt evangelium. Man tar Guds plats – När vi ber: AITEO – Jesus ber: EROTAO

Fariseerna som sökte ”Under och Tecken” och frestade Herren blev kallade ”Huggormsyngel” av Jesus. Det betyder att man har Ormen som fader: Inspirerar till de gärningar de gör eller säger!

Det här ger uttydningen till en dröm Herren gav mig en gång. Små självlysande ”huggormsyngel” försökte attackera våra ögon för att göra oss blinda. En röst sa: Jag skall visa dig vart de kommer ifrån! Två vita händer vek undan torrt gräs så att vi fick se in i en vingård där i mörkret låg en stor huggorm och födde levande huggormsyngel. Sedan fick jag se en smal upplyst väg där Herren kallade oss att vandra på. En jättestor lampa kom ner från himlen som lyste upp allting och ljuset drev samman huggormarna i stora högar.

KUNDALINIVARNING Del 1 Del 2 Del 3 Del 4 Del 5

Vad är huggormsungarna och vad symboliserar de? Hur har de kunnat fylla hela vingården? Vet du vad jag tror? Det är en dom ifrån Gud. När folket sov kom fienden Mt 13

Mt 16 (KJ) Ser vi hur Fariseerna och Saduceerna frestade Herren – begärde se tecken
Jes 7:11-12 Begära tecken är att fresta Herren

Det var ju precis den surdeg Jesus varnade sina lärjungar för. 1 Kor 10 säger att vi som lever i ändens tid skall se förebilder i Israels historia.

1 Kor 10:9 Och låt oss inte fresta Kristus, som en del av dem gjorde, de dödades av ormar.

Luk 4:9 Sedan förde djävulen honom till Jerusalem och ställde honom på tempelmurens utsprång och sade till honom: Är du Guds Son, så kasta dig ner härifrån! 10 Det står skrivet: Han skall befalla sina änglar att skydda dig, 11 och De skall bära dig på händerna, så att du inte stöter din fot mot någon sten. 12 Jesus svarade honom: “Det är sagt: Du skall inte fresta Herren din Gud.”

För att göra det klart vad jag menar finns det andra ord i bibeln du kan stå på och bekänna: Gud måste ju bara svara för det står ju skrivet eller?

sotc1

4 Mos 21:5 Och folket talade mot Gud och mot Mose och sade: Varför (OKUNSKAP) har ni fört oss upp ur Egypten så att vi måste dö i öknen? (KORSET) Här finns ju varken bröd eller vatten, och vår själ avskyr den eländiga mat vi får! 6 Då sände HERREN giftiga (BURNING) ormar bland folket, och de bet folket och många i Israel dog.

Mika 3:5 kan man översätta versen med en parafras så här: De falska profeterna för folket vilse. De har bitit dem och deras gift har gjort folket druckna och berusade så de raglar och hittar inte vägen. De predikar “shalom” det är framgång och helande. De planerar krig mot alla som inte står på deras sida. (Vilken träffande bild på den rörelse vi ser nu)

De klagar på maten och de menar mannat! (4 Mos 21:5) Vilket på hebreiska betyder: Vad är detta? Mannat är alltså det som man gjorde osyrade kakor av och lade upp på skådebrödsbordet. De var genomborrade! Så detta handlar alltså om talet om korset. Bara prästerna hade ljus över det här inne i det heliga! Bara de i Kristus har ljus över det här i NT. (1 PETR 2:9) Vi är ett utvalt släkte …..

1 Kor 1:18 Ty detta budskap om korset är en dårskap för dem som blir förtappade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft.

Jag tror att vi lever i ändens tid gör ni? I så fall skall vi se en kristenhet som förkastar korset. De skall fresta Herren som är att söka under och tecken. (SURDEG) Domen kom över dem i form av giftiga ormar eller brinnande ormar. Jag är rädd för att det här vi nu ser är en dom från Gud. Vi ser idag hur Kundalini (Serpent power) (Serpent fire) intar hela församlingar.

Andrew Stroem skrev alltså en bok Kundalinivarning. Håller orena andar på att invadera församlingen?

Andrew Strom var med i Profetrörelsen, samma del av den karismatiska rörelsen som Todd Bentley, Rick Joyner, Bob Jones, Paul Cain och Mike Bickle. Men allt började spåra ur så Andrew såg sig tvungen att lämna det här. Varningar hade gått ut under åratal men istället blev allt bara värre.

Redan från början reagerade många på likheterna med den världsvida Hinduismen/New age´s manifestationer och Kundalini, som hinduistiska gurus arbetar under. Inga sådana manifestationer nämns i Bibeln. Istället uppmanas till nykterhet! Indiska gurus kan överföra kraft (impartation) bara genom att nudda människor på pannan. De börjar skratta eller gråta okontrollerat. Vanliga Kundalini manifestationer är rytande, okontrollerat skratt, gråt, hundskall, skakningar och djurläten. En del upplever tillfällig glädje, frid och kärlek medan andra upplever ångest och fruktan. Det enda som krävs av mottagaren är att överlåta sig och öppna för den kraft som verkar genom gurun. Är det en tillfällighet att det började ske exakt likadana (obibliska) manifestationer i Torontoväckelsen?

Dessa manifestationer kallas Kundalini – Uppvaknande (eller Shakti). (AWAKENING) Även helande och mirakler förekommer. Man sträcker sig efter en kosmisk kraft som är demonisk och verklig. En populär Kundalini typ i Kina är Qigong.

Hinduismen beskriver Kundalini som en ormkraft, placerad i ryggraden. Man säger att Kundaliniuppvaknande är när det tredje ögat chakras (I PANNAN) öppnas. Enligt f d New Age Peter Bell kan kraften få dig att tro att det är du själv, när det i stället är en främmande ande som intagit dig. Alla dessa spöklika manifestationer visar sig nu i kyrkor utöver världen och har sedan 1994 vällt in genom den hyperkarismatiska rörelsen. En hinduisk guru skulle utan tvekan kalla dessa manifestationer för Kundalini uppvaknande. (AWAKENING) Samma manifestationer är också kända hos den ockulte helaren Franz Mesmer, grundare till Mesmerism, den moderna hypnotismen.

Det finns åtskilliga vittnesbörd från kristna f d New agare som kände igen samma ande och manifestationer i Torontorörelsen som i New age. Även praktiserande New agare besökte möten i “Torontoanda” och stortrivdes med att kyrkorna äntligen “insett den rätta andligheten”. (SLUT CITAT)

1 Mos 3:7 när det står talas om att deras ögon öppnades. Komm: Kan betyda att deras sinnen blev bredare. Alltså samma sak som att deras väg blev bredare!

Vad säger ju Jesus om de falska profeterna i Mt 7?
Deras väg är bred
De har ätit av fel träd och bär ond frukt
De drivs av falska under och tecken (MT 7:22 – SE OVAN New Age Peter Bell)

De luras av ett annat evangelium typ Bill Johnsons surdeg. De begär och älskar under och tecken mer än sanningen. Gud prisger och ormarna kommer och gör ”under och tecken”

MEN GÅR DET ATT VINNA DE HÄR MÄNNISKORNA IGEN?

Vi ser massor av ungdomar dras med i den här rörelsen. Men Herren visade att en del kommer att vakna upp. Det har alltid med våra ögon att göra (SINNE)

Mat 16:4 Ett ont och trolöst släkte begär ett tecken, men det skall inte få något annat tecken än Jonas tecken. (KORSET) Och han lämnade dem och gick sin väg.

snake

Botemedlet mot ormgift.
4 Mos 21:7 Då kom folket till Mose och sade:  Vi har syndat genom att vi talade mot HERREN och mot dig. Bed till HERREN att han tar bort dessa ormar från oss. Och Mose bad för folket. 8 HERREN sade till Mose: Gör dig en orm och sätt upp den på en påle. Den som har blivit ormbiten och ser på den skall leva.9 Mose gjorde då en kopparorm och satte upp den på en påle. (NIS – SEGERBANER) Om någon blev biten av en orm, fäste han blicken på kopparormen och fick leva.

Fästa blicken här innebär på hebreiska mer än att bara kika. Det innebär att man ser upp till både med förundran och med en förståelse och med en vädjan om hjälp.

Joh 3:14 Och liksom Mose upphöjde ormen i öknen, så måste Människosonen bli upphöjd 15 för att var och en som tror på honom skall ha evigt liv.

1 Pet 2:24 Och våra synder bar han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Och genom hans sår har ni blivit botade.

LYFT UPP SEGERBANERET MOT BABYLON

En del av våra vänner är fångade bakom Babylons murar de är förgiftade – Hur skall vi rädda dem? Finns bara ett sätt – Lyft upp segerbaneret! (NISSI)

Jer 50:2 Förkunna bland hednafolken, ge det till känna, res upp ett baner (NISSI) kungör och dölj det inte. Säg: Babel är intaget, Bel har kommit på skam, Merodak är krossad. Dess avgudabilder har kommit på skam, dess avgudar är krossade.

Det hände något för över 2000 år sedan på ett kors. Det hänger en man som kämpar för oss blodig och sönderslagen, så fort han andas ut sitt sista andetag är segern vunnen. Korsets smälek förvandlas till ett segerbaner för oss som förstår hemligheten.

Kol 2:15 Han har klätt av väldena och makterna och förevisat dem offentligt, när han på korset (NISSI) triumferade över dem.

Psa 60:6 Men åt dem som fruktar dig gav du ett baner (NISSI) att hålla upp för sanningens skull # Sela.7 För att dina älskade skall räddas, fräls oss med din högra hand och bönhör oss.

# 1917 – Komma undan bågen = Nimrod – Vit häst

parousia6

Janne Ohlin / Göteborg

 

 

This entry was posted in BIBLE STUDY and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.