Bibliska Lejon

Befolkningen I djungeln har alltid haft respekt och vördnad för Lejonet. Ett lejons rytande ger rädsla och respekt.

Amos 3:4  Ryter ett lejon i skogen utan att det funnit något rov? Ger ett ungt lejon till ett rytande i kulan utan att det har tagit byte?

Ord 30:30  lejonet, hjälten bland djuren som ej viker tillbaka för någon,

lejon

Jesus Kristus är symboliserad av Lejonet i bibeln. Men inte ett lejon som smyger omkring och försöker sluka sina offer som Djävulen. När Jesus symboliseras av Lejonet är det för hans majestät och hans makt. Men när Djävulen beskrivs som ett lejon handlar det om att han är grym och listig och anfaller ofta från ett bakhåll där han ligger gömd.

1 Pet 5:8  Var nyktra och vaksamma. Er motståndare djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter vem han skall sluka.

En flock lejon kan anfalla byten som är mycket större än de själva. De jobbar i team med en strategi för att få ner bytet. De är så grymma för det händer att de äter av bytet redan innan det dött. Mörkret arbetar på samma sätt genom listiga planer för att få andra på fall.

EF 6:11 Ta på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.12 Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna.

coatarms-01

Men det finns ett Lejon till som är mycket starkare än Djävulen. Han kallas för Lejonet av Juda

Upp 5:5  Men en av de äldste sade till mig: “Gråt inte! Se, lejonet av Juda stam, Davids rotskott, har segrat, och han kan öppna bokrullen och bryta dess sju sigill.”

Hos 11:10  HERREN skall de följa, och han skall ryta som ett lejon, ja, han skall ryta och barnen skall med bävan samlas västerifrån.

Jes 49:25  Ja, så säger HERREN: “Nu skall den starkes fångar tas ifrån honom, bytet ryckas ur tyrannens hand. Jag skall själv strida mot dina motståndare, jag skall själv rädda dina barn.

Här beskrivs att en som är ännu starkare än den starke skall ta bytet från honom. Det är exakt vad som sker i Lejonens värd. Det är bara det att det starkare Lejonet skall rädda oss istället för att äta upp oss.

Här är en profetia om att Messias
1 Mos 49:9  Ett ungt lejon är Juda. Du reser dig från rivet byte, min son. Han böjer sig, han lägger sig som ett lejon, som en lejonhona – vem vågar väcka honom? 10 Spiran ska inte vika från Juda, inte härskarstaven från hans fötter, förrän han som den tillhör kommer och folken lyder honom.

1 Mos 49:9 Judah is a lion’s whelp: from the prey, (Hans offer) my son, thou art gone up (Uppstigen till himlen) he stooped down, he couched as a lion, and as an old lion; (Makten är I hans hand) who shall rouse him up? (Satan har ingen chans) 10 The sceptre shall not depart from Judah (Jesus kommer från Juda) nor a lawgiver (Jesu Lära) from between his feet, until Shiloh come (Messias Jesus Kristus) and unto him shall the gathering of the people be. (Församlingen)

Lion of Judah (Wikipedia)

parousia6

Janne Ohlin / Göteborg
Tillbaka till Bibelstudierna

 

This entry was posted in BIBLE STUDY and tagged , , , , . Bookmark the permalink.