Ett självbedrägeri som lägger fördömelse på de sjuka!!!!

Den omskrivne predikanten Bill Johnson säger bland annat på den här videon att han vägrar att godta en teologi som gör att Gud kan tillåta troende vara sjuka.

Han går till och med så längt att han säger att de människor som har en sån teologi predikar ett annat evangelium. Och en sådan är ju “förbannad” enligt Galaterbrevet.

Gal 1:9 Det vi redan har sagt säger jag nu än en gång: om någon predikar evangelium för er i strid med vad ni har tagit emot, så skall han vara under förbannelse.

Alla som varit med ett tag har säkert hört hur trospredikanten Ulf Ekman predikat exakt samma sak på Livets Ord. Ett tag skämtade man i kristenheten om att: Skall han säga som har glasögon ! Vilket ju är en slags sjukdom det också eller hur?

E.W Kenyon skriver i sin bok “The Hidden man” sid 99 följande: Jag vet att jag är helad för att han har sagt att jag är helad, så därför spelar det ingen roll vilka symptom jag ser i min kropp.

Kenneth Hagin skriver i sin bok ” I Jesu Namn” att han inte har haft huvudvärk på 45 år. Och om han skulle ha haft det skulle han aldrig säga det till någon (Sid 45).

Trosrörelsens fader Kenyon studerade vid Emerson College of Oratory i Boston, som var en skola som var djupt influerat av New Age tankar. Kenyon tog helt enkelt ockultism och förklädde med kristna kläder.

Kenyon sa att du kunde få allting som du bekände i tro. Se vår artikel Abrakadabra ni kan bli som Gud.

Kenneth Hagin säger i boken (Healing the fathers Provision, sid 9) Det är inte Guds vilja att någon troende skall vara sjuk. Jag vågar frimodigt påstå att det aldrig är Guds vilja att vi skall ha cancer eller någon annan sjukdom som gör att vi bryts ner. Nej Guds vilja är att vi alla skall bli helade. (Han menar nu i tiden)

Det har kommit fram att Hagin har haft 4 hjärtinfarkter (Christianity in Crises, pp.237-238; a Different Gospel by D.L McConnell) Men som sagt var, det skulle ju han aldrig tala om för någon.

Det här är ju precis tvärt emot Paulus teologi om det bräckliga lerkärlet med skatten i (2 Kor 4). Där Paulus beskriver sin svaghet och hur han beskriver sig helt beroende av Gud.

Trosrörelsens lära gör människan stark och mäktig och helt oberoende av Gud och härstammar därför från kunskapens träd. Resultatet av detta blir ju att människan berömmer sig av sin tro istället för en levande Jesus i dem som är skatten i ett svagt lerkärl.

Kenneth Hagin dog som själbedragen lögnare i hjärtinfarkt 23 Sept 2003, i samma sjukdom som han sade sig blivit helad ifrån något år tidigare. (2 Petr 2:1-3)

Fil 3:18 Vad jag ofta har sagt till er, det säger jag nu under tårar: många lever som fiender till Kristi kors. 19 De får sitt slut i fördärvet. De har buken till sin gud och sätter sin ära i det som är deras skam, dessa som bara tänker på det jordiska. 20 Men vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare. 21 Han skall (DÅ) förvandla vår bräckliga kropp, så att den blir lik den kropp han har i sin härlighet. Ty han har makt att lägga allt under sig.

Ordet för “bräckliga kropp” betyder här enligt Barnes komm: Inte förrän Herren kommer och basunen ljuder så skall våra sjukliga kroppar i denna förgängelsens tid förvandlas lika hans härlighets kropp.

Trosrörelsens fader Kenyon var en fiende till korset. Han säger följande i (Advanced Bible Course, p.279) Vi har sjungit om att komma närmare korset, och vi har bett om att komma närmare korset. Men faktum är att korset har ingen frälsning i sig. Nej där är platsen för nederlag och förlust.

Faktum är att Kenneth Hagin är lika mycket fiende till korset för han kopierade hela Kenyons teologi. Han säger: Tror du verkligen att straffet för våra synder skedde på ett kors? Om det hade varit så hade ju rövarna på korset kunnat betala vårt pris. Nej säger jag er straffet för våra synder betalades i dödsriket där han var separerad från Gud. Där trodde Satan och hans demoner att de hade honom bunden.

I en liten församling i Oregon så har det kommit fram att många har dött när man trott på dessa mirakel istället för att gå till läkare.

Frederic K Price är en Word Of Faith pastor som gjort en del vidriga uttalanden. Han säger att Guds vilja är att ingen skall dö före 70 års ålder. Han har även sagt att Gud inte vill bo i en sjuk kropp (Fred Price, Realm sidan 29).

Hur kan du tro att du kan förhärliga Gud med en kropp som inte fungerar som den skall? Hur skulle han få äran när din kropp ej funkar? Vad får dig att tro att Gud skall bo i en kropp som inte ens kan se ut igenom ett fönster eller höra med öronen? Hur kan du bara inbilla dig att Gud vill bo i en kropp där inte lemmar eller celler fungerar som de skall? Vad får dig att tro att du skulle kunna vara ett tempel åt honom om du inte kan gå eller använda dina händer? Dina ögon som du ser med här nere på jorden är de enda du har att se ut med och om de inte fungerar så kan du ju inger göra för Gud.  (Frederick K.C. Price, “Is God Glorified Through Sickness?” (Los Angeles: Crenshaw Christian Center, n.d.), audiotape #FP605).

Denne Price undervisning är ett extraordinärt kräkmedel.

Nu är det så att vi råkar känna till hur den av sjukdom blinde Rolf Karlsson fick sin kallelse, att bli en sådan välsignelse i vårt land i helandetjänsten. Han brottades med Herren och upplevde att Gud kallade honom till den här tjänsten “trots” sitt handikapp. Och många är de helandeunder Herren i det bräckliga redskapet fick förmedla.

 Det är så  glädjande att vi den senaste tiden fått höra att många har vaknat upp för hur vidrig och farlig den här läran är. En som fått betyda mycket här i Sverige är bibelläraren och författaren Sven Reichmann, Mölndal.

Hans bok Gud är inte allt som glimmar, som trycktes i slutet av 80 -talet, har nu fått tryckas upp i nya upplagor. Du kan beställa boken på Bibelfokus.se för det otroliga priset av 10 kr /styck.

 /Janne Ohlin

 

 

This entry was posted in DISCERNMENT. Bookmark the permalink.