FULL AV JESUS!

Jag sitter här och tänker hur mitt liv hade varit utan Jesus? Jag tror inte ens att jag hade varit vid livet så djupt och så snabbt som missbruket sänkte mig. Men Jesus kom till mig där nere i dyn och satte mig på en klippa (Ps 40) Nu är jag sjukskriven igen för mitt knä och mitt i Coronatiderna finns ju inga operationer. Om det inte går över måste de ju öppna knät med titthål för att se hur skadan ser ut.

Jag har beställt tid för rehab på fredag och får tala med läkare senare samma dag. Men det märkliga är att jag upplever att mitt i min svaghet så ökar det invändiga flödet ändå. Jag sitter ju inte här och gapskrattar direkt om någon tror det men mitt i lidandet upplever jag att Jesus är med mig. Det är jag 100 % nöjd med! Livet med Jesus är ett övernaturligt liv i Anden det är nästan omöjligt att beskriva i ord ibland. Psalmerna försöker att uttrycka det på alla sätt men skrapar ändå bara på ytan av det enorma djupet hos Gud. Psa 42:8) “Djup ropar till djup vid dånet av dina vattenfall”

Ditt djup kan endast Guds Ande fylla och du är skapad just för att Gud skall fylla det för ingen annan kan göra det. Inga pengar i världen inga njutningar i hela världen kan mätta ditt innersta djup. Du jag har försökt med allt så jag vet vad jag talar om.
> Pengar och makt
> Sex och olika relationer
> Droger och Alkohol

Rom 6:20 Medan ni var syndens slavar, var ni fria från rättfärdigheten. 21 Men vad skördade ni då för frukt? Jo, det som ni nu skäms för. Slutet på sådant är döden. 22 Men nu, då ni befriats från synden och blivit Guds slavar, blir frukten att ni helgas och till slut får evigt liv. 23 Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre. (Anden fyller ditt innersta)

Ju mer du kommer att försöka fylla tomheten ju mer och djupare blir såren och ju starkare begärelsen i din själ. Det finns ingen annan lösning än att kapitulera inför honom som du är skapad för och låta honom fylla ditt innersta.

Kol 1:16 Ty i honom skapades allt i himlen och på jorden, det synliga och det osynliga, tronfurstar och herradömen, makter och väldigheter. Allt (DU) är skapat genom honom och till honom.

Jesaja 55:1 Hör på, alla ni som törstar, kom hit till vattnet, och ni som inte har pengar, kom hit och köp säd och ät. Ja, kom hit och köp säd utan pengar och för intet både vin och mjölk. 2 Varför ger ni ut pengar för det som inte är bröd, era inkomster för det som inte kan mätta? (TILLFREDSTÄLLA SJÄLEN) Hör på mig, så skall ni få äta gott och njuta av utsökt mat. 3 Böj ert öra hit och kom till mig! Hör, så får er själ leva! Jag vill sluta med er ett evigt förbund: Ni skall få den trofasta nåd som jag lovade David. (ANDEN)

Detta är ju exakt vad texten som Rolling Stones sjunger i ” I Cant get no Satisfaction (Själens Tillfredställelse) Men nu vet du ju svaret!

I can’t get no satisfaction, I can’t get no satisfaction
‘Cause I try and I try and I try and I try
I can’t get no, I can’t get no
When I’m drivin’ in my car, and the man come on the radio
He’s tellin’ me more and more about some useless information
Supposed to fire my imagination
I can’t get no, oh, no, no, no, hey, hey, hey
That’s what I say
I can’t get no satisfaction, I can’t get no satisfaction
‘Cause I try and I try and I try and I try
I can’t get no, I can’t get no
When I’m watchin’ my TV and a man comes on and tells me
How white my shirts can be
But, he can’t be a man ’cause he doesn’t smoke
The same cigarettes as me
I can’t get no, oh, no, no, no, hey, hey, hey
That’s what I say
I can’t get no satisfaction, I can’t get no girl reaction
‘Cause I try and I try and I try and I try
I can’t get no, I can’t get no
When I’m ridin’ ’round the world
And I’m doin’ this and I’m signin’ that
And I’m tryin’ to make some girl, who tells me
Baby, better come back maybe next week
Can’t you see I’m on a losing streak?
I can’t get no, oh, no, no, no, hey, hey, hey
That’s what I say, I can’t get no, I can’t get no
I can’t get no satisfaction, no satisfaction
No satisfaction, no satisfaction
I can’t get no

Vaknade upp klockan 03:00 och det är ett förunderligt klockslag för det har hänt vid ett flertal tillfällen att Herren talat till mig just då. Ibland drömmer jag och vaknar ibland vaknar jag och då kan jag uppleva att Anden drar mina tankar i en viss riktning. Det gjorde han i natt och det är utifrån detta dragande jag skriver idag. När du blir prövad är det Gott att veta att Gud är med dig i prövningen.

Jag fick bara en känsla eller förnimmelse av att det jag går igenom just nu är en förberedelse och ingår i min formning för att möta min framtid. Då får jag lita till att Herren vet vad jag behöver möta.
Rom 8:28 Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut. 29 Ty dem som han i förväg har känt som sina har han också förutbestämt till att formas efter hans Sons bild, för att Sonen skulle vara den förstfödde bland många bröder.

Jag står på orden Herren sa när jag blev frälst personligen: Gå nu sanningens väg dig skall intet fattas! Det var hösten 1989! Han har inte svikit sitt löfte ännu och kommer inte att göra det i fortsättningen heller.

Genom Anden har han profetiskt visat att stora svårigheter kommer över hela världen. Men han har även visat att Gud kommer att vara trofast mot den som är trofast: Det kommer att finnas platser förberedda med mat och kläder för dem som följer Jesus under denna tid! (Upp 3:1-10) Han kommer att bygga färdigt sitt hus till sin återkomst med stenar han kallar och Satan har ingen makt att stoppa honom.

En natt kom Herren i en dröm som en stor lampa nedsänkt från himlen och talade vad jag kan förstå om en dom mellan ljus och mörker.

En skiljelinje mellan de som bara har ett ”Yttre Sken” (2 Tim 3:5)
De som har det sanna ljuset som han lyst upp hjärtat på (2 Kor 4:6)

Först får Sakarja se en Lampa
Samma budskap kommer ju till Johannes i Uppenbarelseboken

Sak 4:6 Då sade han till mig: “Detta är HERRENS ord till Serubbabel: Inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande, säger HERREN Sebaot. 7 Vem är du, du stora berg? Inför Serubbabel skall du förvandlas till jämn mark. Ty han skall föra fram slutstenen medan man ropar: Nåd, nåd över den!”

Berg i bibeln symboliserar Kung eller ledare och dess rike eller det som står emot Gud ett problem. Så har vi Guds berg som då symboliserar Herren och hans rike och han skall skaka sönder alla andra berg (Ps 46 + Heb 12 + Matt 24)

Nu kommer det alltså att byggas två hus!
Ett på klippan: Det huset skall aldrig rubbas av Satans makt
Ett utan grund: Det huset skall dömas och klarar inte att stå emot svårigheterna som kommer.

Huset på klippan är alltså de som hör vad Anden säger till församlingarna! Det finns många röster därute se till att du lyssnar på rätt röst.

Nu sitter jag alltså här och skriver lite direkt ur hjärtat helt spontant men profetiskt vilket är min gåva och den skäms jag inte över. Jag tror många är oroliga över situationen som råder i världen. Själv skulle jag inte vilja leva en enda dag eller sekund utan att ha Jesus i mitt hjärta! Det stod inpräntat i min mors dödsannons!

Psa 23:1 HERREN är min herde, mig skall intet fattas. 2 Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro.

Vattnet är naturligtvis en bild på det Andliga livet som flödar i oss som ger oss frid. Men jag arbetar just nu på en båt som ligger vid Göta Älv! Är jag här av en slump? Nej! Det var en äldre syster som på 90 talet profeterade över mitt liv och såg en syn samtidigt! Jag ser dig stå på en båt men det är ingen vanlig fiskebåt, du skall inte behöva kasta ut några redskap här utan fiskarna kommer ombord ändå.

Är inte det otroligt? Gud den gode Herden har uppfyllt denna profetia bokstavligen exakt! Jag jobbar ju på Betelskeppet och dit kommer fiskarna helt automatiskt ditsända. Förstår ni vilken trofasthet och vilken makt har inte den ende Guden över världen? Vi kan fundera ihjäl oss hur kan han leda oss med sån otrolig precision? Vi kommer aldrig att kunna räkna ut hans vägar på den här sidan evigheten. Precis så här har Gud talat i förväg om varenda tjänst och uppgift vi gått in i. Vet du vad han sa till mig personligen när jag började arbetet på Betelskeppet? Jag har sänt dig hit för att lära dig saker som jag berett för dig som du inte kan lära dig på någon annan plats. Det nöjer jag mig med för min tid står i hans händer (Ps 31:16)

När Guds tid är inne förändrar han omständigheterna framför dig. Han öppnar vägar för dina fötter som ser omöjliga ut. Han påverkar både människor och situationer och plötsligt står en dörr öppen för dig att gå in igenom. De förutberedda gärningarna (Ef 2:10) sker i hans tid inte när vi tycker det skall ske.

Jag har nu arbetat på Betelskeppet i många år och sett en del hända och ske. Vi arbetar ju med människor med missbruksproblem det jag vill berätta hände för många år sedan.

Hannu (Fingerat namn) kom från en troende familj så han var inte främmande för Jesus. Han besökte även andakterna flera kvällar och lyssnade till Guds ord. Där lade han fram sig själv till förbön flera gånger och han kämpade mot spriten.

När någon har druckit så blir han avvisad för det är en drogfri plats. Hannu har det högsta promilletalet jag har uppmätt på apparaten någon gång 3 promille. Nu var det sommar och mycket varmt vi hade ätit kvällsmat kl 19. Då kommer Hannu man såg direkt på gången att här var det riktigt illa. Vi stoppade honom redan innan han klev på båten men det värsta var att han hade en systemkasse i näven.

Vi fortsätter med vårt göromål och dukar av och diskar upp och torkar av borden. Plötsligt kommer en gubbe ner och säger han som sitter där ute på gräsmattan bor väl här? Jag hämtade min kikare och visst var det Hannu jag ser att han sitter och dricker ur en vinflaska. Jag håller koll på honom med jämna mellanrum och efter någon timme sker följande.

Hannu försöker resa sig upp han kan inte stå på benen så berusad är han. Mannen faller nu efter några stapplande steg rakt i asfalten. Vi ringer ambulans direkt! Jag springer ut till honom för att få honom in på gräset. Ambulansen kom faktiskt på under 5 minuter för de var nära. Sjukvårdarna var trevliga en tjej och en kille de frågade vad som hänt och jag förklarade hur läget låg till.

Personalen började skaka liv i Hannu vilket i början verkade totalt omöjligt. Han hade ett sår i pannan mest ett skrapsår såg det ut som så någon däruppe var nog med honom i fallet. Efter ett tag så lyckades sjukvårdarna skaka liv i honom. Det som sker nu skall jag sent glömma.

Hannu öppnar alltså ögonen och ser sig omkring och frågar: Var är jag vad har hänt?
Sjukvårdarna svarar: Du är så berusad och har slagit dig så vi vill att du följer med oss. Hannu fick nu se mig och utbrister: Nej det är han som är full!
Sjukvårdarna skrattar: Va !!! Är han full? Han är ju personal på Betelskeppet?
Hannu utbrister: Ja han är full av Jesus!

EF 5:18 Berusa er inte med vin, sådant leder till ett liv i laster. Låt er i stället uppfyllas av Anden.

Så hela den här historien blev till ett vittnesbörd om Jesus till slut. Nästa dag kom Hannu tillbaka till skeppet och bodde hos oss ett tag till. Jag tror verkligen att det gör skillnad att ha Jesus Kristus boende i hjärtat genom Anden. Jag har mer än en gång upplevt Herrens barmhärtighet och nöd och hans kärlek för människor i mitt arbete.

Ibland så kommer det in väldigt tuffa killar här och denne man var man rädd för på stan. Man talade även om honom bland missbrukarna på båten som sa – när han är full är han livsfarlig och bär alltid kniv.

Den mannen kom en natt när jag arbetade och han var full och ville in och bankade på dörren. Jag sa åt honom att han inte fick komma in och var beredd på bråk, men i mig kom Herrens Frid så starkt. Den här ledningen av Anden i olika situationer är A och O för mig i mitt arbete här.

Jag låter honom få komma in han får lite frukt och en smörgås med kaffe. Han får gå ner i sin hytt och hämta lite nya kläder för det var snöblask därute. När han skall gå ut så brister det för honom han börjar gapa o skrika att alla bara skiter i honom ingen bryr sig om honom.

Det som nu sker är absolut inte jag utan Herrens kärlek och barmhärtighet. Jag går rakt emot honom och lägger armarna runt hans hals och säger: Det finns en som bryr sig om dig XXXXXXX hans namn är Jesus! Det var precis som att stilla havets vågor mannen blev fullkomligt tagen! Jag såg att tuffingen var nära tårarna! Nu ser jag barnet i honom! Nu ser jag den hjälplösa människan han verkligen är bakom alla masker och spel. Efteråt har jag fått veta att mannen har troende i släkten. Bönerna från en gammal Farmor nere i Europa sände plötsligt Himmelriket och Förklaringsbergets ljus till Betelskeppet i en helig stund. Det är sällan något bråk som urartar här jag tror att det beror på att Jesus är där och stillar strider genom böner. “Folken skall inte mer lyfta svärd mot varandra och inte mer träna sig för krig” (Jes 2) Redan nu verkar fridsfursten om än i det fördolda men en dag skall han träda fram öppet!

Tack ni alla som ber för Betelskeppet det är ett varmt ställe mitt i samhällets iskyla. “Han sänder sitt ord och det frusna smälter” (Ps 147:18)

JANNE OHLIN – GÖTEBORGThis entry was posted in BIBLE STUDY, DISCERNMENT. Bookmark the permalink.