Mötesrapport Parousia Mission 1/11-20

Camilla M inledde mötet med att tala om att Gud är nära oss och att vår hjälp kommer från Herren.

Psa 121:1 En vallfartssång. Jag lyfter mina ögon upp till bergen. Varifrån skall min hjälp komma? 2 Min hjälp kommer från HERREN, som har gjort himmel och jord.

Sång och vittnesbörd från Håkan och Lorry Junholt som är fina vänner som vi lärt känna under vår tid i Gileadförsamlingen. De började sången genom att sjunga om Guds närhet och den kunde man verkligen uppleva i mötet. Vi trodde aldrig det skulle komma så mycket folk som det gjorde så vi fick ta fram extrastolar. Malin ordnade kaffet och hon är en verkligt trofast tjänarinna i Guds Rike och med i styrelsen.

Håkan Junholt sjöng även några egna sånger som verkligen är födda av Anden. Det finns stora djup i hans texter som griper tag i en. Han vittnade också gripande om sin frälsning där han blev befriad från djup ångest. Lorry bad för honom natt och dag och Gud gjorde under och de blev sedan ett äkta par. På den tiden var de engagerade i Linneahuset med Jesus folket och året var 1973. Det var dit jag själv kom 9 Nov 1989.

Sigvard Svärd predikade sedan om Guds Logos som är Jesus Kristus själv och att vi måste ta emot allt ifrån honom. Vi har ingen nådegåva eller kraft i oss själva utan vi måste hela tiden komma till honom för att ta emot. Magnus C läste till nattvarden och vi hade nattvardsgång pga Coronan.

Det blev förbönsstund där en del gick fram för att be om hjälp i sina situationer. Anden kom över Sigvard och det kom ett profetiskt budskap till någon. Det handlade i stort sett om att vi skall nu i denna tid sitta vid Jesu fötter som Maria gjorde. Vi lyfte fram olika böneämnen inför Herrens ansikte gällande personer i ångest och nöd. Vi avslutade mötet med fika och samtal vid kaffebordet och vi fick hälsa på en hel del nya som följer vår hemsida som passat på att besöka mötet.

Ja så var det men det som var så mäktigt var att Herrens närvaro var så stark. Sigvard reste sig till och med efter Nattvarden och utbrast: Känner ni inte närvaron just nu här? Herrens själv berör ju oss! Jo det var precis vad vi gjorde och känslan var ju att här kan vad som helst ske!

Tack käre Jesus att du berörde oss med din närvaro! Det kändes ungefär att i slutmötet ville ingen bryta upp alla satt stilla med slutna ögon. Det verkar finnas en stark längtan efter en äkta väckelse bland Guds folk! Kom Herre besök oss igen! Kan inte låta bli att tänka på Jerry Potters profetia om 2 olika väckelser där den första är falsk.

Nästa möte med Parousia Mission är 29/11 kl 14:00 vi samlas där 13:00 på Wartagården – Alla är välkomna!

Elvor & Janne har även möte i Emanuelskyrkan i Kungsbacka Onsd 18 November Kl 18:00

JANNE OHLIN – GÖTEBORG
This entry was posted in BIBLE STUDY, DISCERNMENT. Bookmark the permalink.