Världen mäktigaste hangarfartyg vakar över läget

USA: s centralkommando bekräftar USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group har anlänt till östra Medelhavet mot Gaza och Libanon

USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group anländer till östra Medelhavet för att avskräcka alla aktörer som försöker eskalera situationen eller utvidga detta krig.

US Navy hangarfartyg USS Gerald R. Ford är det mest effektiva hangarfartyget i sitt slag någonstans i världen, kapabel till iögonfallande och överväldigande stridsstyrka. Om detta skickades för att försvara Israel mot Hamas skulle det vara ett otroligt slöseri med tid, resurser och pengar. Men det skickades inte för att skydda Israel mot Hamas, det skickades för att förhindra att ett tredje världskriget ägde rum.

Idag är dag 6 i Israel-Hamas-kriget, med varje ny dag som ger häpnadsväckande och hemska avslöjanden om biblisk nivå av död och förstörelse som äger rum. Idag bekräftades det att Hamas slaktade 40 spädbarn och dödade hundratals fler i spjälsängarna. Jag kan inte förmå mig att skriva om det, jag kan bara inte. Men om du tycker att saker och ting är dåliga nu, och det är de, vänta bara tills de 300 000 soldater som Israel har står redo just nu vid gränsen till Gaza börjar markinvasionen. Det kommer att vara vid den punkt där den kollektiva Israelhatande världen kommer att förlora sitt kollektiva bikupa. Att skicka USS Gerald R. Ford var inte bara en bra idé, det var en nödvändig.

USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group standing off the Gaza shoreline

FRÅN US CENTRAL COMMAND: Styrkorna i området inkluderar US Navy hangarfartyg USS Gerald R. Ford (CVN 78), med sina 8 skvadroner av attack- och stödflygplan, och Ticonderoga-klassens guidade missilkryssare USS Normandie (CG 60), liksom Arleigh Burke-klassens guidade missilförstörare USS Thomas Hudner (DDG 116),  USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) och USS Roosevelt (DDG 80).

Ansträngningar för att öka USA: s hållning fortsätter, inklusive den snabba rörelsen till teatern av amerikanska flygvapnets F-15, F-16s och A-10s för att förstärka befintliga stridsskvadroner i regionen.

“Ankomsten av dessa mycket kapabla styrkor till regionen är en stark signal om avskräckning om någon aktör som är fientlig mot Israel överväger att försöka dra nytta av denna situation”, säger general Michael “Erik” Kurilla, befälhavare för USA:s centralkommando. LÄS MER

USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group anländer till östra Medelhavet

Den Norfolk-baserade USS Gerald R. Ford Strike Group har anlänt till östra Medelhavet, enligt försvarsminister Lloyd Austin. Austin sade att den amerikanska militären är i beredskap och beredd att ge mer stöd till Israel om det behövs.

https://www.nowtheendbegins.com/uss-gerald-r-ford-carrier-strike-group-arrives-in-middle-east-docked-off-gaza/

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.