Varning för andlig krigföring i profetisk dröm

Vi fick ett mail från en person som skriver att hon alltid lyssnar på vår undervisning på hemsidan. Efter att ha lyssnat på Jannes varning för Andlig krigföring (Del 2) blev hon påmind om en dröm som hon fick för några år sedan.

Eftersom drömmen innehåller “skorpioner” skickade jag en Ohlins fundering från 2010, då jag vid den tiden hade studerat den profetiska bilden och grundtexten i Uppenbarelseboken. Detta förklarar ytterligare vad drömmen handlar om.
/Elvor Ohlin

Den profetiska drömmen:
För några år sedan hade jag en dröm som jag kom att tänka på under tiden jag lyssnade på Jannes undervisning (Gud människan och andemakter del 2). Jag tror detta var en varning och något som många kommer att hamna i då trosrörelsen är så infiltrerad i dagens frikyrkor.

I drömmen mötte jag andemakter där en sådan liknade en skorpion fast med sylvassa engaddade klor. Jag blev rädd när jag såg dem och fick för mig att jag skulle gå emot dessa och sa “i Jesu namn gå bort” så som jag fått lära mig att man ska göra (i karismatiska sammanhang för 15 år sedan.) Andemakten tittade på mig och fick ett sådant hatiskt flin, hånskrattade och började prata, jag svarade och upprepade sedan “i Jesu namn” men demonen tog då och stötte sin gadd i mitt ben och jag fick en sådan ångest och smärta jag aldrig tidigare upplevt och skrek för mitt liv. Jag fattade inte varför den kunde göra så när jag hade åberopat Jesus, sedan tryckte den i de engaddade klorna i mina ben och jag trodde jag skulle förgås av smärtan som var både fysisk och själslig. Jag vaknade och förstod att jag hade agerat utifrån trosrörelsens villolära att jag själv var Gud som kunde befalla demoner och andemakter. 

Jag upplevde i drömmen att det blev en sådan panik när jag förstod att den andlig krigföringen plötsligt inte fungerade som den tidigare hade gjort. Jag kunde inte förstå varför och blev så förvirrad och paralyserad av detta, att då vända mig till Jesus för räddning fanns inte i min tanke då jag trodde att han redan var med mig i den andliga krigföringen, vilket var en lögn. 

Kan det vara så att kristna blir lurade in i denna väg genom att ondskan låtsas att bli påverkad av andlig krigföring i början? När man sedan har gått en bit in på denna väg så fungerar plötsligt inte den andlig krigföring längre och man råkar i livsfara. Jag upplevde efter drömmen att jag inte skulle ha engagerat mig i samtal med demonen, inte svara och dessutom inte befalla utifrån egen ingivelse utan istället vända blicken, hela min kropp och fokus helt och hållet mot Jesus, bort från ondskan och be till Jesus att han skulle ta bort demonen.

This entry was posted in DISCERNMENT, PROPHECY and tagged , , , . Bookmark the permalink.