Lek inte med synden

Lek inte med synden

Här vill jag berätta om en profetisk dröm.
Drömmen om den vita dräkten.
Jag befann mig med andra i en förberedelse inför en stor fest, ett bröllop. Jag hade en vit, lång klänning på mig. När jag såg ner på den vita dräkten kom det ett litet stänk på den, med millimeter-tunna strålar. Det som kom på dräkten försvann i det vita tyget men när jag såg på riktigt nära håll, syntes små prickar på tyget där stänket landat. Detta hände två eller tre gånger. Varje gång försvann stänket i klänningens tyg men när jag såg på riktigt nära håll syntes små prickar. Jag sa för mig själv: “jag måste tvätta den här klänningen snart”, innan jag vaknade.

Så fort jag steg upp på morgonen bad jag till Herren om uttydningen. Genast visade han vad det gällde. Det var en sak som många nog hade sett som en petitess men när Gud visar att något är synd, gör vi bäst i att bekänna och göra rätt. Utan att berätta vad det var, kan jag säga att jag fick ett tilltal som både gjorde att jag skämdes och blev helt förkrossad: “Elvor, är inte jag mäktig att försörja dig?”

Den himmelska festen
Bröllopsfesten är “Lammets bröllop”, den himmelska festen. Vi lever i förberedelse. Den vita dräkten är Jesu rättfärdighet och frälsningen som vi får av nåd. Gud avslöjar våra synder för att han älskar oss och vill rena och befria. Han skapar något nytt och vi får be som David.

Ps 51:12 Skapa i mig, Gud, ett rent hjärta och ge mig på nytt en frimodig ande.

Vi måste vara noga med att inte ta del i något som vi innerst inne vet inte är ok inför Gud. Vi kan inte leka med synden. Frestelserna kommer att öka och bli allt värre, sofistikerade och listiga. Därför är det så viktigt att vi lever i ljuset och gör upp med allt – även det som vi tycker är litet och oförargligt men som inte riktigt tål ljuset. Om vi känner minsta tvekan eller förnimmelse att något inte är rätt inför Gud, ska vi bekänna och vända om. Då bevarar vi friheten som tillhör Guds barn och Jesus bevarar oss i och genom allt.

/Elvor Ohlin

This entry was posted in BIBLE STUDY, PROPHECY. Bookmark the permalink.