En artikel som skakar om

Vad är det som händer i Filadelfia Stockholm och i Pingstakademin?

Idag kan vi läsa pastor Stanley Sjöbergs beskrivning av bemötandet från församlingsledningen när han ifrågasatte de konserter som många av oss på nätet hade uppmärksammat. Det som hänt “bakom kulisserna” är ganska häpnadsväckande. Bakgrunden och det som hände offentligt är denna som följer, efter att uthyrningen av Filadelfia blev känd. Filadelfiakyrkan blir ny konserthall >> .

Pastor Niklas Piensoho

Den första reaktionen kom i en artikel i Aftonbladet som löd: Alla kristna – hjälp mig att stoppa munkarna >> .

Citat: Nu kommer de till Sverige och spelar i en – kyrka. Med sig har de ockult symbolik, satanssymboler och löften om den mörka sidan”.

När det hela blev uppmärksammat stoppade Filadelfia konserten och sa att de inte kände till de ockulta inslagen >> . Nästa skräll kom snart därefter på en profan blogg med rubriken Satan i Filadelfiakyrkan >> . Men nu försvarar Piensoho uthyrningen >> . Sjöberg menar att vi måste kunna diskutera vad vi gör med kyrkorna >> . Han anklagas då av Piensoho och Filadelfias styrelse att ha fel och de tar (satans)artisterna i försvar >> .

Idag kan vi läsa om bemötandet som Stanley Sjöberg fick från Filadelfialedningen. Dessutom ges ytterligare information om Pingstakademin som omtalas som “en succé” av Pelle Hörnmark.

Pingstledare Pelle Hörnmark

Här följer artikeln från tidningen Dagen idag >> :

Stanley Sjöberg: Man ska inte svära i kyrkan
Publicerad: 2011-10-18

Pastor Stanley Sjöberg

Aftonbladets kulturskribent beskrev rockgruppen Gregorians musik som anknöt till helvetets klockor med ockult symbolik, satanssymboler och löften om den mörka sidan. Jag hade inte läst artikeln och rockgruppen var obekant för mig. En yngre pingstpastor vädjade till mig att reagera. Omedelbart skrev jag ett mejl till pastor Niklas Piensoho med kopia till Olof Djurfeldt och ytterligare tre personer bland äldre och erfarna äldste i Filadelfiakyrkan.

Första reaktionen var att konserten skulle stoppas. Samtidigt fick jag en allvarlig tillsägelse att inte uppträda i “inkvisitionens” anda. Dessutom uppmanades jag i samma brevsvar att begära utträde ur den församling jag tillhör. Då vände jag mig till fler pastorskolleger och frågan blev kommenterad offentligt.

Två dagar senare visade det sig nämligen att PJ Harvey också var inbokad för en konsert. Dagens Nyheters rubrik var, “Satan i Filadelfia”. När jag då kontaktade församlingsledningen fanns ingen förståelse. PJ Harvey försvarades av bröderna, trots att hon sjunger om att ligga med djävulen själv.

Jag tillhör inte Filadelfia och är inte ansluten till Pingströrelsen. Ändå tillhör det vår kultur att en sådan som jag får kommentera aktuella företeelser.

Jag är inte dömande därför att jag tycker att djävulen inte ska ha utrymme i kyrkan. Han har hela världen i sitt våld. Det räcker! Även seriösa kulturpersonligheter håller med mig om att man inte ska svära i kyrkan. Jag har samarbetat med Opera-kören, Dramatens kör, Leif Kronlunds storband, Jan Malmsjö, Lill-Babs, kända författare och politiska ledare. Alla har förstått att trots olika uppfattningar respektera kyrkans estrad.

Niklas Piensoho har helt rätt när han uppmärksammar att vi har olika teologisk inriktning. Inom Pastorsakademin studeras professor Samuel Byrskogs teologi, som avvisar Bibeln som trovärdig. Pingströrelsen har därmed öppnat för en bibelkritik som det måste vara tillåtet att kommentera.

De fakta jag redovisat är bekräftade. Däremot kan jag möjligtvis ge Piensoho rätt och själv kanske ha fel i mina slutsatser. Det får framtiden avgöra! (slut citat)

Det är väl dags att ta Guds ord på allvar och rensa ut det som inte hör hemma i Guds församling och det som inte är avsett att vara i Guds hus.

2Krön 29:5  och sade till dem: “Hör på mig, ni leviter: Helga nu er själva och helga HERRENS, era fäders Guds, hus och för bort orenheten ur helgedomen.

Mvh
Elvor Ohlin

 

This entry was posted in Different Stuff. Bookmark the permalink.