Solana från “arabvåren” till september(-katastrofen)

Vår senaste Temadag om ändetiden hölls på Trunnagården i Orsa, (Ni kan beställa Cd – skivor från mötena därifrån). Här vill vi passa på att tacka personal och alla deltagande för en underbar gemenskap.

varma hälsningar
Elvor & Janne

Ni som har sett våra DVD om Ändens tid eller varit på någon av våra Temadagar, har hört oss nämna att EU har en man som suttit på 2 poster som båda är benämda 666. En av de posterna innebar att han satt som ledare över WEU = EU:s armé (10 Horn) SE LÄNKEN

Många har länge haft ögonen på den här mannen, bland annat Constance Cumbey och Fullfilled Prophecy men även Pastor Brian som vi lägger upp på elvorochjanne.se.

Ni kommer säkert ihåg att vi har nämnt om denne Javier Solana. Vi läste bl a upp en profetia från Upp 13, från den Engelska King James övers.

Upp 13:5 And there was given unto him a mouth speaking great things and blasphemies; and power was given unto him to continue forty and two months.

Det kan här tolkas som om det skall genom ett val insättas en ledare över vilddjuret som redan innan haft en tjänst där. Nu får han fortsätta att regera i 3 1/2 år. (Vedermödan)

Det är ganska bra timat med Barrossos uttalande om att göra EU till en “Superstat” och då givetvis med en “Superledare”.

Javier  Solana

I en artikel från den Israeliska webbtidningen Haaretz, skriven av den israeliske journalisten Ari Shavit artikeln  fick mig (Janne) nästan att sätta morgonkaffet i fel strupe. Journalisten nämner i artikeln Javier Solana som en av visionärerna till att palestinierna skall gå till FN nu i september.

Håll ögonen öppna över utvecklingen, för det står om Antikrist att han skall förgöra många genom  (Falsk) “Fred” (Dan 11:21-24)

Här följer ett sammandrag av artikeln i Haaretz översatt till Svenska.

Palestinian September is an Israeli-Palestinian disaster

Det var inte Netanyahus regering som drev fram den arabiska våren, inte heller stod de bakom att Palestinierna skulle driva sin sak inför FN. Men de har heller inte gjort någonting åt det när nu Arabvåren och September (FN) nu strålar samman.

Bilden börjar klarna. Den arabiska våren är en arabisk katastrof. Under de kommande åren försvinner demokratin i Egypten. Valet i Egypten kommer att leda till antingen kaos, islamisk diktatur eller militärdiktatur. Under de kommande åren blir det heller ingen demokrati i Syrien. Valet i Syrien kommer att leda till antingen ett blodbad, diktatur eller en sunnitisk diktatur. Under de kommande åren blir det heller ingen demokrati kvar i Jordanien. Valet i Jordanien kommer att leda tilll katastrof. Under de kommande åren försvinner demokratin i Libyen. Det valet kommer att leda till sönderfall, sjukdom eller förnyad despotism. Möjligen kan  det i Tunisien ske en verklig förändring till det bättre.

Men konsekvensen av den arabiska våren blir att livet för hundratals miljoner araber blir sämre. Mer fattigdom, mer kriminalitet, mer rädsla på gatorna. Mer förtryck av kvinnor, mer förföljelse av minoriteter, mer hat mot västvärlden. Monarkier som Saudiarabien, som förhindrat den arabiska våren, dyker nu upp som ansvariga stater. Däremot är de republiker som besegras av den arabiska våren nu den ena efter den andra i sönderfallande. De är färgade av fanatism, sprider misär och skapar enorm instabilitet.

Bilden klarnar. Det palestinska september är en israelisk-palestinsk katastrof. Det palestinska september föddes fram av två statsmän – Bernard Kouchner och Javier Solana. Dessa två män tänkte att om de beviljar internationell sponsring och understöd för Salam Fayyads palestinska stats-plan, skulle det tvinga Israel att göra ett slutligt avgörande beslut om ett fredsarrangemang.

Bernard Kouchner

Israelerna stod emot pressen, men palestinierna tände på den här planen. Och så ser vi hur tåget lämnar stationen, och nu när alla förstår att tåget rusar mot avgrunden så kan ingen stoppa det.

Nu den 20 september så kommer den här frågan upp i generalförsamlingen i FN. Och följden kommer troligen att bli en destruktiv resolution i början av oktober. Israel kommer att överklaga och det leder troligen till beslut i den internationella domstolen.

Samtidigt kommer tysta massdemonstrationer förmodligen att börja på Västbanken. Varken Benjamin Netanyahu eller Mahmoud Abbas vill ha våld. Men de två männens felaktiga hantering av konflikten kommer att framkalla våld. Det räcker med att en demonstratör som dödas. Det räcker med att en judisk terrorcell utför ett mord. Höstluften kommer att fyllas med gasånga och en gnista kan tända.

Både Israel och freden är på väg att slås sönder genom ett historiskt diplomatiska beslut. Men beslutets effekt blir påtagligt och den omedelbara effekten kommer att skapa en okontrollerbar konfrontation på Västbanken. (Se Mt 24:16)

Bilden klarnar nu. Kombinationen av den arabiska våren tillsammans med den palestinska september skapar en “perfekt storm.” Den stora arabiska revolutionen erbjuder inte något verkligt hopp, utan bara vrede och hat. Den första vågen av ilska och hat var riktad mot Hosni Mubarak, Muammar Gadhafi och Bashar Assad. Den andra vågen kommer att fokusera på Israel.

Om en enda palestinier kommer att dödas under denna protest som nu kommer, så kommer det att starta en okontrollerbar vrede. Hela Mellanöstern kommer att darra.

I den nyskapade historiska situation vi nu ser finns det inga stötdämpare. Inga stabiliserande krafter. Varje isolerad händelse kan  omedelbart förvandlas till en strategisk. Den tysta diplomatin hänger på en skör tråd.

Ju tydligare man ser bilden ju mörkare är den. Vad som gör det särskilt dystert är det oförklarliga beteendet hos Israels regering. Regeringen förmår inte lansera ett politiskt initiativ som skulle stilla det arabiska, palestinska och turkiska folkets fientlighet. Regeringen förmår inte sträcka ut sin hand till de arabiska folken och de arabiska massorna. Regeringen degenererar alliansen med väst och bränner sin bro till arabvärlden. Det framhåller Israels position på ett sätt som starkt ökar chansen att det kommer att drabbas av stormen.

Netanyahus regering genererar inte den arabiska våren. Netanyahus regering inledde inte den palestinska september. Men Netanyahus regering har gjort någonting för att förhindra det som kan förekomma när den arabiska våren och palestinska september möts. Istället för att stärka det judiska nationella hemmet i väntan på orkanen, är Netanyahus regering borthackad  på dess grundvalar.

Det var inte Netanyahus regering som drev fram den arabiska våren, inte heller stod de bakom att palestinierna skulle driva sin sak inför FN. Men istället för att förstärka det judiska folkhemmet i väntan på orkanen så börjar nu Netanyahu bryta ner själva grunden.

(OBS! Israelisk inrikespolitik är inte vår sak att orda om)

Mvh Ohlins/Göteborg

This entry was posted in PROPHECY. Bookmark the permalink.