Nyhetsbrev från C P Wagner 2007

Ett nyhetsbrev ifrån “överaposteln” C Peter Wagner från 2007 sammanfattat och översatt direkt från Google (Med dess svagheter)

Nyhetsbrevet avslöjar deras Kingdom Now -inspirerade lära!

CP Wagner “självutnämnd apostel”

Förra månaden skickade jag er en rapport om bildandet av vårt “globala apostoliska nätverk” (GAN) tillsammans sju olika enheter som har anslutit sig till varandra genom min apostoliska tillsyn. Dessa är The Hamilton Group, USA Globala apostoliska Böne Nätverk, det apostoliska rådet för utbildning Accountability, den internationella koalitionen av apostlarna, Wagner Leadership Institute, International Society of Deliverance ministrar, och det Apostoliska rådets Profetiska äldste.

Jag nämnde att det går snabbt. Vi har nu nio enheter i stället för sju. De två extra enheterna fanns redan, men de var inte med i den första versionen. De är:

Sions Apostoliska råd.

Distributionsinfrastrukturen liknar The Hamilton Group. Det är dock inrättats för att hantera den framgång som skapas av ett företag, nämligen Sion projektet som grundades av Rod Neal i Cincinnati, Ohio. Rod är mycket nära att släppa nya mycket innovativa och revolutionerande tekniker som har potential att göra förändringar i människans livsstil. Han har bett mig att bilda ett apostoliskt råd med 48 apostlar som kommer att ansvara för att fördela den kommande rikedomen och också för att tjäna dem som presiderande apostel.

Eagles Vision Apostoliska Team (EVAT).

Under en tid hade jag fått förfrågningar från vissa apostlar som jag har byggt personlig vänskap för att formalisera min apostoliska tillsyn och relationer förbund med dem. Jag gick med på att göra detta och skapa EVAT 2002, och vi höll vårt första årsmöte 2003. För närvarande 25 EVAT medlemmar ser till mig som ledare för deras primära eller delar av deras primära apostoliska täckande. Deras bidrag (tillsammans med deras livspartners) täcker nu min GHM lön och förmåner.

GAN:s UPPDRAG

En annan spännande utveckling är att vi nu  för första gången, börjat på en detaljerad och enhetlig plan,  ett uppdrag för hela den globala Apostoliska Network (GAN). Förut hade jag bara antagit att, eftersom jag var ledare var vi alla på väg i samma  riktning. Det var till stor del sant, men om någon hade frågat mig skulle jag inte ha varit beredd att ge dem m information om den exakta riktningen som vi skulle röra oss i.

Den stora katalysatorn som Gud har fört in i bilden för att förnya våra sinnen när det gäller vår filosofi uppdrag är Lance Wallnau, grundare av Lance Learning Group närvarande baserad i Rhode Island. Lans, har tidigare, planterat kyrkor och bildat ett apostoliskt nätverk som han nu har vänt sig till andra ledarskap. Han är medlem i ICA, och reser nu mycket som konferens talare och som konsult till företag och myndigheter. Genom åren har vi bildat en nära relation har han varit talare på flera av våra konferenser och Lance är den senaste medlemmen i EVAT.

Lance varumärke undervisning relaterar till vad han kallar “de sju bergen“-HÄR. Dessa har nu blivit ett permanent inslag i min personliga undervisningen för att ta herraväldet, och jag har refererat Wallnau i kyrkan på arbetsplatsen såväl som i min kommande bok Dominion! Enligt min mening är det inte möjligt att få ett operativt grepp om hur man kan inleda operativa åtgärder för en social förvandling utan att beakta de sju bergen. De sju är religionen, familjen, affärer, konst & underhållning, myndigheter, utbildning och media.

Med detta i åtanke, låt mig göra ett första försök att verbalisera uppdraget för GAN.

Vår teologiska grund är vad som varit känt som Dominion Theology. Det innebär att vårt gudomliga uppdrag är att göra allt som krävs, genom kraften av den Helige Ande, för att återta herraväldet av Guds skapelse som Adam förverkade till Satan i Edens lustgård. Det är inget mindre än att se Guds rike komma och hans vilja ske här på jorden som det är i himlen. Detta inkluderar behovet av att styra apostoliskt, liksom att innefatta andlig krigförings tekniker som neutraliserar våra motståndare inom de funktionella och geografiska områden vilket vi har tilldelats. För att göra detta, vi vet att vi måste så krävs att det att vi är i gemenskap, vi måste  ta emot uppenbarelse, och vi måste apostoliskt och profetiskt förkunna denna uppenbarelse. (Ohlins: Nya obibliska sådana)

För det första är vårt uppdrag att utrusta de heliga för arbetet i Tjänsten. Vi är en apostoliskt enhet, och vi läser i Efesierbrevet 4:11-12 att det angivna ansvar apostlar (liksom profeter, evangelister, herdar och lärare) är att utrusta de heliga. Vi känner att vi måste utrusta de heliga inte bara präster utan alla Guds heliga både personligen och corporately (Enhet). Däremot blir nästa fråga: Utrusta de heliga i vilket syfte? (PURPOSE)

Detta leder till den andra punkten, nämligen vårt mål. Vårt mål, med ett ord, är förvandling (TRANSFORMATION). Det första steget i detta mål är personlig transformation eftersom varje helgon måste vara beredda att göra sin del i processen för att ta herravälde.

Majoriteten av heliga fokuserar på själva. De frågar: Vad är detta för mig? Ironiskt nog gäller frågan till deras religiösa liv samt deras arbete och fritid. En betydligt mindre andel av de heliga fokuserar på kyrkan. De är engagerade i sin kyrka, de ger tionde till sin kyrka, de ställer upp frivilligt för kyrkan program, deltar  i den troget, och de är växer när deras lokala kyrkan är frisk och växer. Det är relativt sett väldigt få som verkligen klarar av att fokusera på riket. De ser Guds hand i arbetet, inte bara i sig själva och i deras kyrkor, men också i samhället i som stort. Det är de genom vilken Gud kommer mestadels utföra Hans syften för att ta herravälde. Vår uppgift är då att hjälpa så många människor som möjligt flytta fokus från sig själv eller kyrkan till riket. (Ohlins: Deras version av Guds Rike)

Vilket leder oss till den andra etappen av målet för Transformationen, nämligen Corporate eller social omvandling. Vi vill se hela städer och regioner och stater och nationer förvandlas till stöd för värderingarna i Guds rike. (Ohlins: Deras version av Guds Rike) Det kan endast ske om de som är fokuserade på riket och blir huvud och inte svans när det gäller Lance Wallnaus vision av de sju bergen. Här i Amerika har vi lyckats bra i den ledande 1:a berget som är religionen, men inte de andra sex. Vår felaktiga tendens har varit att försöka dra ledare från de andra sex bergen över till vårt berg religionen istället för att uppmuntra dem att använda sina gåvor och sin energi och sina kunskaper i det berg som Gud har tilldelat dem. Vi vill att alla Guds folk aktivt för att göra sin del för att uppfylla “7-M-mandat.” (Visionen om de 7 Bergen) = Se foldern från skara med C – A Sahlberg

OHLINS: Obs! Lägg märke till att foldern nämner de 7 bergen men också att vi måste bli huvud och inte svans precis som CP WAGNER säger i detta nyhetsbrev.

För det tredje i vår utveckling så måste den inriktas på förnyelse. Titus 3:5 säger att vi ständigt bör söka en förnyelse av den Helige Ande. När den Helige Ande fyller oss och förnyar oss dag efter dag, kommer vi ha större möjlighet att ställa in oss på vad han säger till oss och till församlingarna. Vi kan mäta hur detta sker, både personligen och Corporately (gemensamt) genom att undersöka tre faser:

Medvetenhet.

Detta är förnyandet av våra sinnen (Rom 12:2). Det är ett paradigmskifte. Det är att komma överens med herravälde mandatet.

Identifiering. Det är förnyelse av vårt åtagande. Vi behöver inte längre vara främst engagerade i oss själva eller i kyrkan, men till riket. Vi vill vara en del av den nya strömmen vad den Helige Ande gör.

Handling.

Detta är den förnyelse av vårt handlande. Det är vad vi gör. Tron utan gärningar är död. Inte bara vill vi Guds rike att komma, men vi är fast beslutna att vidta alla åtgärder som behövs för att göra vår del för att se det hända.

This entry was posted in KINGDOM NOW. Bookmark the permalink.