Med Jesus i Centrum

Söndagens möte hölls i Emanuelskyrkan i Kungsbacka och Elvor predikade. Jag gillar den här församlingen med en äkta kärlek till små svaga människor. Ibland brukar vi dela något när den andre av oss predikar. Jag hade inte fått något bibelord direkt men väl ett vittnesbörd som hände under vår tjänst i Bohuslänsmissionen. Det vittnesbördet handlar om en händelse där Jesus var i centrum. Nu startade söndagsmötet och mötesledaren talade hela tiden om “Jesus i centrum”. Det tyckte jag var ett tecken så jag gick upp och delade detta vittnesbörd ”Med Jesus i Centrum”. Jag spelade inte in detta vittnesbörd vilket var synd för en kvinna frågade mig om det efter mötet. Jag sa att jag kan skriva ner det efteråt och lägga ut det.

Vi kom med bilen från ett bibeläventyrsmöte i skolan i Hedekas uppe i Bohuslän där vi undervisat några klasser i bibeln. Det var vinter och snön yrde i luften vi var på väg mot vårt tillfälliga evangelisthem i Pingstkyrkan i Hällevadsholm.

Fågelskådare som vi är kunde vi inte låta bli att stanna när vi fick se en fågelmatning vid en villa vid sidan av landsvägen. Vi tog fram vår tubkikare som vi hade med oss för att studera fåglarna på lite närmare håll. Plötsligt öppnades dörren till huset och en kvinna kommer ut och närmar sig oss med bestämda steg. Kvinnan sveper en sjal runt huvudet och frågar oss: Är ni fågelskådare? Ja svarade vi! Vad bra skulle ni kunna tala om vad fåglarna heter som besöker mitt fågelbord? Det var de vanligaste arterna vi såg när vi tittade i tubkikaren och började räkna upp:
Gulsparvar
Grönfinkar
Entitor
Domherrar
Talgoxar
Blåmesar

Vad roligt sa kvinnan och tittade på tubkikaren och säger: Snälla har alltid velat titta i en tubkikare kan jag få kolla? Jag tog tubkikaren och visste inte vad jag skulle ställa in skärpan på, men långt bort uppe på en höjd ligger en ladugård. Jag ställer in kikaren på den ladugården långt där borta! Kvinnan tittar i tubkikaren och utbrister: Jag ser Jesus! Vi tittade konfunderat på varandra vad säger hon? Ser hon Jesus? Då förklarar kvinnan att det sitter en skylt på Ladugården där det står: Med Jesus i Centrum. Jag hade nämligen utan att ha en ringaste aning ställt in kikaren på Fjällgården där har Elon och Birgit Mattsson bedrivit rehabilitering för missbrukare. Elon är alltså Sven – Olof Mattssons bror som tidigare drev Linneahuset där jag kom till behandling 1989. Genom arbetet på Fjällgården har flera blivit frälsta och välsignade genom åren.

Elon och Birgit har en son som heter Donald vars fru Camilla satt med på mötet nu i Kungsbacka. Båda har bott och arbetat på Fjällgården och de är nu med i styrelsen för Parousia Mission. Är det inte märkligt hur Gud kan leda allting genom sin Ande? Kan även tilläggas att Donald och Camillas son John är min arbetskamrat på Betelskeppet.

När vi fick uppleva det här var det efter en ganska tung och jobbig tid! Det var jobbigt med alla resor och alla möten det var en andlig kamp med som gjorde oss trötta. Det är nästan ett måste att Gud visar att han är med sina tjänare på ett eller annat sätt.

Psa 97:11 Ljus är utsått för den rättfärdige och glädje för de rättsinniga. (1917)

En av killarna som blev frälst på Fjällgården var en av våra vänner hans namn var Valter. Han fick flytta hem till Herren för ett par år sedan änkan har vi regelbunden kontakt med. Vi gjorde en hel del evangelisations kampanjer tillsammans på den tiden.

Valter kom som missbrukare till Fjällgården men den kristna tron och Gud var något han satte sig emot. Han beskrev sig själv som tjurig och tvärarg på alla som tjatade om Gud för honom. Ingen skulle tvinga på honom något. Han var intagen på rehabilitering och skötte om djuren på gården. Ju argare han var på Gud ju sämre mådde han på insidan, där var det kolsvart ångest. En dag när han körde skottkärran ut på gödselstacken så kände han att han inte orkade stå emot Gud. Där på gödselstacken bekände han sina synder och bad Jesus komma in i sitt hjärta. Vi brukade skratta när han berättar detta för det står precis så i Guds ord.

1 Sam 2:8 Han reser den ringe upp ur stoftet, ur dyn lyfter han upp den fattige för att sätta honom bland furstar. Ja, han låter honom ärva härlighetens tron. Ty jordens grundpelare är HERRENS, och på dem har han byggt världen.

Men i den engelska bibeln så står det ”gödselstacken” = Dunghill

1 Sam 2:8 He raiseth up the poor out of the dust, and lifteth up the beggar from the dunghill, to set them among princes, and to make them inherit the throne of glory: for the pillars of the earth are the LORD’S, and he hath set the world upon them. 

I den osynliga andliga världen är det en otrolig skillnad.
EF 2:4 Men Gud som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, 5 också när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta. 6 Ja, han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus,

JANNE OHLIN- GÖTEBORG

This entry was posted in BIBLE STUDY and tagged , , , , . Bookmark the permalink.