Profetklockan rusade under 2011

Profetklockan rusade under 2011!

Text: Jan Markell
Översatt av L Jareteg

Jan Markell

När vi nu avslutar 2011, så är en del saker säkra i denna tid av osäkerhet. De flesta läsare kommer att hålla med om att yttersta tidens klocka rusar. Året började med våld när en sinnesrubbad beväpnad man sköt och dödade eller sårade många människor i Arizona. Ett av offren var en amerikanska kongressledamot. När nu 2011 avslutas, råder kaos och våld över hela världen. Vi återupplever 1960-talet när nu arga unga människor kräver att världens regeringar skall böja sig för deras anti-kapitalistiska idéer. Våld och instabilitet finns dock överallt, och särskilt i det instabila Mellanöstern.

Så vad mer ser vi? Världen är full av krig och rykten om krig. Våra kyrkor är inte längre sunda. Sann kristendom är under attack från alla håll, och kristna håller på att marginaliseras som intoleranta fanatiker. På avlägsna platser avrättas kristna i Allahs namn. Naturen verkar utom kontroll när vi ser enorma naturkatastrofer överallt. Girighet och korruption är motorerna som driver det mesta. Israel och Jerusalem ges skulden för de flesta av världens problem.
Tillåt mig att utveckla detta något:

Krig är under uppsegling i Mellanöstern. Muslimska nationer är fast beslutna att tvinga fram en uppgörelse om Israels framtid, konstaterar Frank Gafney som var Ronald Reagans biträdande försvarsminister. Han varnar för ett ”omvälvande regionalt krig och det kommer att handla om staten Israels framtida existens. Det kan involvera alla Israels grannar, eftersom de vill driva judarna i havet. Det kan innefatta användning av kärnvapen.”

Så mycket för det godartade syftet med den “arabiska våren”. Begrunda Egypten. Enligt Hosni Mubarak var Egypten garantin för regional stabilitet. Nu, tack vare det muslimska brödraskapet, utgår instabilitet för alla andra Mellanösterns länder från det navet. Ett enat försök att förinta Israel är under uppsegling.
Läs vidare >>

This entry was posted in DISCERNMENT. Bookmark the permalink.