Det ekumeniska pusslet

Det ekumeniska pusslet

Text: Roger Oakland

Alla som har arbetat med ett pussel vet att det tar tid, skicklighet och tålamod att sätta ihop bitarna för att göra den slutliga bilden klar. En bit för sig själv, eller till och med flera bitar som utgör ett litet område kan endast ge en ofullständig glimt av hela bilden.

Det finns många saker i livet och vår egen andliga resa som liknar pusslets analogi. När vi går genom livet konfronteras vi ofta med situationer som kan jämföras med att sätta tillsammans pusselbitar. I början finns det bitar som kan vara utspridda som inte verkar passa ihop. Alla bitar verkar ha kommit ut ur samma låda, men varje bit är meningslös tills alla bitar sätts samman. När du tittar på en eller två bitar tagna ur sitt sammanhang verkar ingenting vettigt.

Detta är definitivt fallet när vi undersöker vår egen personliga andliga resa, särskilt i dessa sista dagar då det verkar vara så mycket förvirring. Några av oss har varit på en andlig resa i tre eller flera decennier. Kanske det till och med fram till för några år sedan verkade som om vårt eget andliga pussel var helt på plats. Då hände något. Det var som om någon plockat upp bitarna från bordet, blandade dessa bitar tillsammans igen, och kastade dem tillbaka i lådan. Pusslet förstördes och det var nödvändigt att börja om igen.

Under de senaste månaderna har jag talat med många troende som har haft denna erfarenhet i sina egna kyrkor de har gått till i åratal. Deras vandring med Herren pågick som vanligt. Plötsligt vändes deras kyrka upp och ner andligen. Deras pastor eller pastorn som ersatte deras tidigare pastor, började på en väg som var tvivelaktig i bästa fall eller helt och hållet avfällig. När de närmade sig sin pastor eller äldste i kyrkan och talade om de problem som de såg som en del av den postmoderna kompromissen de upplevde, blev de tillsagda att antingen hålla käften eller lämna. De hade gett sin tid och sina resurser till kyrkan i åratal för att främja evangeliet om Jesus Kristus. Nu blev de behandlade som skräp och sopades ut genom dörren.

Pusslet blir tydligare

Pusslets analogi kan också användas för att hjälpa oss att förstå varför kyrkorna som en gång verkligen var  “evangeliska” och “protestantiska” har blivit neo-evangeliska och ekumeniska. Om det finns någon fråga vad jag menar med orden neo-evangeliska eller ekumeniska, så låt mig hjälpa dig. Det finns ett ord som beskriver ekumenik och neo eller den nya evangelikala rörelsen: avfall

Om vi ​​verkligen är i de sista dagarna, då är avfall vad vi bör förvänta oss enligt Bibeln. Kristna bör veta att Guds ord är som ett ljus på vår stig och en lykta för våra fötter (Psaltaren 119:105). Vi borde kunna förstå vad som händer med kyrkan därför att Bibeln säger oss vad som kommer hända. De som en gång stod för sanningen kommer att falla in i “lögn” eftersom avfallet är regel, inte undantag. Även om detta uttalande kanske låter hårt för en del, bygger det på vad Gud har uppenbarat i sitt ord, det finns ingen väg att komma runt det (2 Tess 1:11).

Enligt Bibeln, kommer vi att se avfall. Vi kommer att se ekumenik. Vi kommer att se ett Världsreligion (One World Religion) som kommer att ställa upp en människa för att bli kung över  världen, eftersom det är vad Bibeln förutsäger (2 Tess 1: 3-4).

Du behöver inte vara en andlig jätte för att lista ut det. När vi talar om ekumenik, menar vi två saker: Alla grupper som en gång ansågs vara “separerade bröder” kommer att gå mot Rom. För det andra, alla religioner som följer någon gud kommer att gå med Rom i syfte att upprätta en global religion som grundläggs för fred i Frälsarens namn (1 Tess 5:1-5). Det faktum att detta händer borde vara en väckarklocka för att göra oss redo för Jesu Kristi återkomst.

Nu, vilken religiös grupp kvalificerar sig att sätta upp denna världsreligion i Kristi namn? Finns det en religiös grupp som leds av en man som folk tror är Jesus Kristus här på jorden? Naturligtvis finns det! Det är påven och huvudkontoret är Rom. Jerusalem och templet och Tempelberget är också inblandade i detta Bibliska profetiska scenario.

Är din kyrka på väg till Rom? Om din kyrka kompromissar och inte längre är trofast mot Ordet och stöder andra som är på den hala vägen till Rom, då finns det bara en sak att göra. Dra ut!

Att känna igen avfallet

Några av dessa nya evangelisk-ekumeniska organisationer är lätta att upptäcka. Till exempel, Emerging Church-Purpose-Driven skaran är uppenbara för den med bara lite urskiljning. Sådana kyrkor uttrycker öppet sin önskan att gå hand i hand med Rom. Till exempel ledare som Doug Pagitt, Leonard Sweet, Eugene Peterson, Brian McLaren och Rick Warren stöder öppet romersk katolicism med sina böcker, meddelanden och handlingar. För dokumentation läs “Faith Undone och Time of Departing.”

Det är lätt för uppmärksamma kristna att se att pusselbitarna kommer samman i de flesta fall. Problemet är dock att antalet uppmärksamma kristna verkar vara på nedgång. Anledningen till detta är på grund av det som nämndes tidigare. Vi är i de sista dagarna och det kommer att vara som det är. Kolla vad Jesus sa (Luk 18:8).

Nu är det uttalande jag ska göra härnäst avsett för ett specifikt mål. Det är välkända kristna ledare som människor följer utan att tänka själva eftersom de tycker att det verkar säkert. Kom ihåg vad Bibeln lär om en blind som leder en blind eller det faktum att det finns vargar i fårakläder.

Vad som chockerar mig mest är vad som hänt med församlingar som hade ledare som en gång stod upp och berättade sanningen men nu plötsligt har blivit tysta. Vad är det som händer och varför händer detta? När någon påpekar att ledarna i den gemenskapen som de är med är på väg mot undergång, reagerar de genom att peka finger tillbaka eller sprider lögner om den personen som ett sätt att misskreditera dem som faktiskt försöker hjälpa dem.

Golgata-kontakten

I mitt kristna liv har jag varit en del av två stora sammanhang av pastorer – en i Kanada och en i USA. Förr i tiden var de båda kända för sin hållning mot avfall och främjandet av evangeliet. Båda sammanhangen har karismatiska rötter som bygger på tvivelaktiga läror som kan bevisas att behöva ifrågasättas och till och med vara obibliska. Ingen har gjort ett försök att korrigera tidigare misstag.

Under de senaste åren har den inriktning som båda dessa sammanhang av pastorer gått, varit häpnadsväckande. Ordet urskillning har tagits bort från vokabulären bland många pastorer inom dessa sammanhang. För att nå en kompromiss och tanken att de kan och måste nå den postmoderna generationen, har de själva blivit postmoderna. Med andra ord har de blivit avfallna. Detta är tragiskt!

Mer specifikt har dessa vänt sig till ekumeniken. De har valt att skynda fram på vägen till Rom och bli en del av Världsreligionen (One World Religion) för fred som Bibeln säger kommer att ske i de sista dagarna. Allt detta kan förstås på grund av frågan om att göra avsteg från Guds ofelbara ord.

Jesus sade: “Den som förkastar mig och icke tar emot mina ord, han har dock en domare över sig: det ord som jag har talat skall döma honom på den yttersta dagen” (Joh 12:48). När vi förnekar eller förkastar Kristus, avvisar vi hans ord. Ekumenik förkastar och förnekar Guds ord, Jesu namn.

Svärdet är Guds ord, allt eller inget. Antingen villig att dö för Guds ords skull eller följa ekumeniken med alla sina fabler och bli en del av Världsreligionen för fred. Antingen älska Guds ord hela vägen till döden eller älska köttet och bli en del av Satans armé. Det är det ena eller det andra. Du kan inte falla för “lögnen” i ekumeniken.

Jesus sade också: “Tro inte att jag har kommit för att sända fred på jorden: Jag kom inte för att sända fred, utan svärd (Matt 10:34). Ekumenik strävar efter fred på jorden, på människans sätt. Jesus skickade ett svärd, Guds Ord. Det kommer aldrig att bli fred på jorden förrän han är kung.

Att angripa väktaren

Vad som är ännu mer oroande för mig är att ledare i båda dessa sammanhang har “märkt” bibeltroende kristna för att orsaka splittring bland bröderna (Rom 16:7) när de varnar för detta avfall. Men i detta sammanhanget är det den som lär falsk lära som uppfyller den avdelningen som ska vara “märkt”. Någon som är djärv nog att säga sanningen och konfrontera bedrägeri har bara varit en väktare eftersom pastorerna inte gör sitt jobb.

Vissa har uppfattningen att ingen någonsin skulle skaka båten eller utmana pastorer och deras falska läror. De ser upp till människor som gudar. Detta är inte vad Bibeln lär. Vi ska vara män och kvinnor som är väktare, inte sätta människor på en piedestal och dyrka allt de säger eller gör. Det är kult.

Om jag skulle vara med i tävlingen för årets mest populära människor, skulle jag självklart inte ha en chans. Poängen är denna: Jag förväntar mig inte att bli populär genom att gå uppströms, men om jag är biblisk förväntar jag mig att komma rätt. Det är vad som räknas.

Efter min olycka i juli 2009 har jag blivit anklagad och förtalad i försök att stänga mig ute eftersom jag har varit frispråkig mot den ekumeniska rörelsen. En av mina forna vänner och styrelseledamöter har spridit ut ryktet att jag är “radioaktiv” och att man ska hålla sig borta från mig. Efter min återhämtning från olyckan när jag var “ett andetag från döden,” har jag lovat Gud att jag kommer att berätta sanningen och avslöja den ekumeniska rörelsen så länge jag lever.

Så, pusselbitarna kommer på plats än en gång. Folk från hela världen börjar se den större bilden. Några av dem är ödmjuka, enkla bröder och systrar så långt bort som i Afrika. Några av dem finns i Australien, Nya Zeeland, Sydamerika, Mexiko, England, Skottland, Ukraina och Ryssland.

Varje dag får jag ta emot brev och e-postmeddelanden från vänner som stöder verksamheten Understand The Times (Roegr Oaklands arbete) runt om i världen och som tackar mig för att jag tar ställning. Även om många av mina forna vänner inte längre vill ha någonting med mig att göra, kommer jag att fortsätta att göra Guds vilja, så länge han ger mig styrka.

Nu, ett ord till dem som vill tysta Understand The Times och  ogiltigförklara verksamheten. Bibeln lär att det finns en domstol. Alla kommer att möta domaren, Jesus Kristus i framtiden. Du kan ha makt, egendomar och vara älskad av många människor nu eftersom de bara får se en sida av dig, men din taktik är patetisk och inte etisk.

Hot mot troende genom att använda skrifterna och säga att “Gud hatar dem som sår split bland bröder” bara för att de avslöjar “lögnen” offentligt, kommer inte att fungera. Guds Ord säger att Han lägger sitt ord på sitt Namn. Detta säger mig att sanningen kommer att segra i slutändan.

Då och endast då kommer pusslet att bli komplett. Det blir ingen möjlighet då att manipulera människor. Varför inte ångra sig nu, och få saker rätt ställt?

Roger Oakland

This entry was posted in DISCERNMENT. Bookmark the permalink.