EN ANNAN ANDE DEL 2

latter rainlogganLatter Rains officiella hemsida ovan >> / Den här läran kom första gången från Kanada 1948, den var så extrem att den då förkastades av hela den evangelikala kristenheten på den tiden. Den orsakade som idag stora splittringar där den drog fram. Vad var det man lärde då? Jo följande:

20 latter rains läraSe mer info om Latter Rain hos Tricia Tillin med massor av länkar till olika artiklar (Eng) >> / Idag har den här läran mer eller mindre trängt in i alla karismatiska sammanhang och är nog den som härskar mest i Trosrörelsens alla grenar. Den har infekterat nästan alla karismatiska böcker som säljs idag på ett eller annat sätt. En sak som inte står uppräknat på bilden är att den lär att Kyrkan tagit över Israels roll. Så allt I GT tolkar man ofta allegoriskt på sig själva och givetvis kommer man då ganska snett. Särskilt med tillägg av nya uppenbarelser från Latter Rain Profeter och Apostlar som inte får prövas en gång. (Bra sida om detta >>)

21 branhamDen mest kände i den här rörelsen är en falsk profet vid namn William Branham. Han har en kult som följer hans läror än idag. När Branham dog i en bilolycka 1965 trodde de att han skulle uppstå på 3:e dagen. (Kolla in Videon >>) Branham hade en lärjunge som följde Latter Rainlärorna som hette Paul Cain.

22 Paul caine

När Torontoväckelsen kom sa han under ett möte där att det här som nu sker är den andeutgjutelsen som är profeterat om i Latter Rain. Cain avsattes från tjänst efter avslöjanden om homosexualitet och dryckenskap >> / Då kommer vi till nästa person i ordningen av Latter Rain lärare och förkunnare nämligen Bob Jones. Jones var mentor åt Todd Bentley och blev sedan avslöjad i sin omoral för olika kvinnoaffärer förknippat med den sk profetiska tjänsten. Vi kan redan nu se att hos de ledande i den här Latter Rain fåran saknas andens kraft att leva ett rent liv.

23_John Wimber

Cains läror inspirerade även en annan man vid namn John Wimber som startade Vineyard rörelsen >> / Wimber förespråkade att mer under och tecken måste ske och trodde det skulle få folk att strömma till Kristus.

24 loni frisbee

Under denna tid kom en Hippie in och började ha möten och så mycket “konstigt” började ske runt den här mannen som hette Loni Frisbee att Wimber kallade dessa konstiga manifestationer för “The stuff. Loni Frisbee slutade aldrig egentligen att ta droger och även den mannen levde ett liv som homo. Återigen kan vi se att den här kraften och smörjelsen som de kallar för “glory” egentligen totalt saknar kraften att förvandla liv.

25 rodney howard brown

26 J arnott

Nästa Latter Rain representant blir Rodney Howard Brown som kom från Syd Afrika till Randy Clarks församling. Nu skedde märkliga saker, han bara “viftade” och pekade på människor och dessa började med okontrollerbara spasmer och skratt. Efter detta kom Rodney HB till Toronto Airport Vinyard och nu började samma manifestationer i denna sk Torontoväckelsen och pastor där var John Arnott. Så vi kan här spåra väldigt orena kanaler och abnorma manifestationer som inte finns i bibeln överhuvudtaget.

27 Rick joyner
28 Joyner _tsunami

Här är en viktig man i Latter Rain historien Rick Joyner, som är författare till böcker med väldigt konstiga obibliska uppenbarelser. Han profeterar om en andlig Tsunami och om nya strukturer (Cellgrupper) för att sprida Latter Rain läran vidare. (LÄS KUNDALINIVARNING >> )

29 copeland

Här ser vi en Latter Rain predikant hos Påven i Rom – Kenneth Copeland

30 c peter wagner

31 tredje vågen

C . Peter Wager Latter Rain/ NAR profeterar om den 3:e vågen alltså en stor andeutgjutelse som Latter Rain. Han introducerade Cellgrupps strukturer och obiblisk andlig krigföring.

32 benny hinn

Latter Rain predikant Benny Hinn drar kraften från gravar

33 steve hill _pensacola

Latter Rain predikant Steve Hill – Pensacola – utgjutelsen (av vad >> ?)

34 Todd B

35 T bentleys vittnesbörd

Bentley profeterar också om en Latter Rain andeutgjutelse, ja och hans orena liv blev ju också känt och avslöjat. Lögner och omoral, så det är inte mycket till fruktbärande i de här andeutgjutelserna a`la Latter Rain/Nar / Här är en mycket bra sammanfattning (Eng) om Todd Bentleys Florida Outpouring >> / Caryl Matrisciana on Todd Bentley video >>

36 bok_charismatik movement

37 convergeence movement

I den här boken nämns ovanstående grupper som The Convergence Movements alltså grupper som nu dras tillsammans. Och det här är precis vad vi ser ske framför våra ögon just nu. / Se även Wikipedia >> / OAS rörelsen en Svensk variant >> (Obs! Katolikinspirerad sida /

38 convergence movement kommer samman

Här är en stor konferens i USA sponsrat av ett Jesuit universitet. Talare här från Latter Rain/Nar var John Arnott (Toronto Blessing) Pat Robertson (Kingdom Now – Dominionist) Steve Hill (Pensacola) Steve Strang (Charisma – Magazine) och Katoliken Fader Tom Forrest.

39 fader tom forrest

40 Tom Forrest Eukarist

41 Fader Tom Forest citat

Vad Fader Tom Forrest har för Jesus är väl ganska uppenbart i ovanstående uttalande från år 1990. Se “En annan Jesus” del 1 / del 2 / Faith Undone Kap 8 / Det är alltså en klar agenda färdig och den är att få varenda en in i Katolska Kyrkan till denne “Eukaristiske Jesus” och in under Påve – ämbetet är vad den här konferensen egentligen handlar om då enligt Tom Forrest.

42 Tony Palmer _dog i olycka 2014

43 Miracle of ubity had begun

Om vi går till del 1 >> / så kallas Maria av en del katolska profeter och författare för “The Ark of the Covenant “

Tony Palmer besökte Kenneth Copelands årliga konferens för pastorer 2014. Vad som hände där har det samtalats om på många profetiska forum världen över. Tonya Palmer sa där att reformationen egentligen är över och att alla är katoliker. Dvs tillbedjare av Eucharist Christ i så fall? (Bland Copeland gänget kan ju det egentligen vara sant) Video: Palmers tal >> /Fler videos om detta >> / Påven hade ett videosänt budskap till alla Karismatiker på mötet >> / Strax efter detta meddelar Ulf Ekman att han konverterat >> /

45_copeland i rom

44 varför mötte copeland påven

Lägg märke till John Arnott (Toronto andeutgjutelsen) på fotot ovan >> /Den här posten visar att det inte var någon tillfällighet utan han fortsätter på sin ekumeniska bana >>/ Är det på väg att fånga Hillsong ? >> /

46 empowered 21 ny pingst

Sen kom en stor Latter Rain / NAR konferens kallad Empowered 21 2010 >> (Agenda 21 FN = Rick Warrens Peace -plan) / Nu kom det en i Maj 2015 och när vi nu följt den här linjen Latter Rain/ NAR så undrar man ju vad det är för andeutgjutelse man talar om skall beröra alla världens innevånare till Pingst 2033, Jag tror att det kommer att vara den villfarelsens ande som 2 Tess 2 talar om.

Empowered 21 aims to help shape the future of the global Spirit-empowered movement throughout the world by focusing on crucial issues facing the movement and connecting generations for intergenerational blessing and impartation. Their vision is that every person on Earth would have an authentic encounter with Jesus Christ through the power and presence of the Holy Spirit by Pentecost 2033. Get more information at www.empowered21.com. Empowered21 is a Kingdom initiative served by Oral Roberts University, www.oru.edu. / Livets Ords undervisning är knutet hit >> /källa Wikipedia

Som sagt var vi står inför en falsk jesu tillkommelse har vi sagt >> /Lägg märke till ordet “presence” som RKK:s profeter menar handlar om den närvaron som kommer i den Eukaristiska “Jesu tillkommelse” >> / >> /

47 påven ställf anden

Visste du att Påven även kallar sig, inte bara “Fader” inte bara Kristi ställföreträdare (Sonen) utan även för Andens ställföreträdare? (se Charisma Magazine ovan)

48 Petruskyrkan

49 symbolerna petruskyrkan

Roger Oakland: Petruskyrkan i Rom och vi ser anden över den eukaristiske Kristus, vi ser svärdet genom hjärtat = Maria /Låt oss nu titta på Charisma Magazine från 1999.

50 carisma magasin 1999

Titta noga på bilden det är ju talande det är ju Latter Rain/NAR budskapet – en global andeutgjutelse/närvaro så hela städer kommer till Kristus. Frågan är ju bara vilken kristus? Vi har ju nyss lärt oss att det finns en annan Jesus del 1 / del 2 / Varför är dörren in i riket symboliskt där ingången till Petruskyrkan ligger? De lär ju att komma in i riket kan du bara göra genom att komma in i RKK och ta emot denne Eucharist Christ och du vet ju vem de lär har himmelrikets nycklar? Påven   >>  /

51_andeutgjutelse_maria

Latter Rain/NAR tror alltså på en jättelik andeutgjutelse de kallar för en andra Pingst eller en ny Pingst >> / Det är ju exakt vad Katolikerna tror på, men de tror att den kommer ifrån Maria.

54 vad är New Age

Då har vi kommit fram till den tredje gruppen som väntar på en stor andeutgjutelse som Hubbard (Medium för den Kosmiske Kristus) kallar för en Planetary Pentecoast >> / Det verkar vara en och samma andemakt bakom alla 3 grupperna och alla har de en Kristus som inte stämmer med bibeln. (Antikrist = Istället för Kristus)

58 Hubbart väntar på en planetary Pentecost

55 New Age Darwins evolution

New Age har precis som Latter Rain en Darwinistiskt “andligt” tankesätt. Mycket likt Latter Rain/NAR. Vi skall utvecklas till supermänniskor precis som Latter Rain/NAR – Manifested sons of God. >> / Båda talar om ett paradigm skifte >> /

57 Kundalini

Mycket av New Age handlar om att väcka Kundalini genom olika metoder, man gör upplevelser av att vara ett med världsalltet mm / Det här har spridit sig in i Kyrkorna med rasande hastighet >>/

Är det inte märkligt?/ Latter Rain/ Nar har en Kristus som är en opersonlig kraft genom Hagin/Kenyons läror (Gnosticism) De väntar på en andra Pingst en andeutgjutelse en “närvaro” som de ofta kallar “the glory” /De skall sätta upp riket för sin Kristus synligen / RKK väntar också på en utgjutelse “en närvaro” som de kallar för “The Reign of the Eucharist Christ” >> / New Age väntar också på “en närvaro” som de kallar för “Planetary Pentecost” /Hit kan vi också nog räkna alla mystiker/

godstimeAlla de här grupperna “avfallna” väntar på att en speciell händelse skall ske. Det hela verkar laddas upp ytterligare nu. Bibeln säger att något märkligt och andligt kommer att ske vid en speciell tidpunkt, när Guds tid är inne….

2 Tess 2:1 När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, 2 att inte så plötsligt tappa fattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit. 3 Låt ingen bedra er på något sätt. Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram, 4 motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt, så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud. 5 Kommer ni inte ihåg att jag sade er detta, när jag ännu var hos er? 6 Ni vet vad det är som nu håller honom tillbaka, så att han kan träda fram först när hans tid kommer. 7 Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam. Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen. 8 Sedan skall den laglöse öppet träda fram. Men honom kommer Herren Jesus att döda med sin muns anda och förgöra, när han visar sig vid sin ankomst. 9 Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under 10 och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta. 11 Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen

Det börjar dra ihop sig för de laglösas avfall och om vi inte är vakna så riskerar vi att dras med för det kommer att se ut som en väckelse. Herren har varnat förut dra er undan allt vi nu har varnat för innan det är för sent.

2 Pet 3:14 Därför, mina älskade, eftersom ni väntar på detta, gör allt ni kan för att leva i frid, rena och oförvitliga inför honom 15 och räkna med att vår Herres tålamod tjänar till er frälsning. Så har också vår älskade broder Paulus skrivit till er enligt den vishet som han fått, 16 och så gör han i alla sina brev, när han talar om detta. I dessa brev finns en del som är svårt att förstå och som okunniga och obefästa människor förvränger (= Laglöshet på Hebreiska) till sitt eget fördärv något som också sker med de övriga Skrifterna. 17 Därför, mina älskade, då ni redan vet detta, var på er vakt, så att ni inte dras med i de laglösas villfarelse och förlorar ert fäste.

Latter Rain – IHOP med Mark Bickle
1/ IHOP and the “Presence” / 2 Presence Eschatology /3 Bridal Eschatology

Nu finns en IHOP kyrka i Örebro >> / En Toronto – inspirerad The River Malmö >> /

Källor: Mycket av material och fakta är hämtat från olika Youtube videos med Roger Oakland  >>/Janne Ohlin, Göteborg

Hela serien En annan Jesus del 1 >> Del 2 >> / En annan ande del 1 >> /  del 2 >>

 

 

 

 

This entry was posted in PROPHECY and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.