När allt känns meningslöst och vännerna sviker!

Nikodemus som kom till Jesus den där natten var farisé och medlem i Sanhedrin. Han representerar alltså det visaste och mäktigaste som fanns i det Judiska samhället. (Joh 3)

Det kom senare en ung rik man som frågade hur man fick evigt liv! Med andra ord hur man skulle komma in i guds Rike. (Mk 10)

Jesus talar nu i båda fallet om ett Kors och om en ingång i ett Rike. Om du bestämmer dig följa honom och förbli honom lydig då kommer du förr eller senare få uppleva en oerhörd smärta. Men egentligen om du väljer att följa Jesus äger du dig inte själv (Heb 10:28-3) du är köpt av blodet på Korset. För där står det att det folk gör mot dig är inte din sak det är Jesu sak att ta hämnd på

Men du kan välja den breda vägen om du vill slippa bli formad till det Gud vill i ditt liv. Men du kan inte få uppleva en stark Andlig profetisk smörjelse och vilja hålla dig väl med människor samtidigt det är enligt bibeln en omöjlig kombination.

Vill du uppleva Guds profetiska Ande och uppenbarelse och ljus då kommer det kosta dig både vänner och orsaka djup smärta ta bara detta med Vaccinet som har splittrat hela familjer. Likadant är det med det profetiska ordet du kan bli både förlöjligad och hånad.

Det kan göra så ont inom dig att följa Jesus så du kan få svårt att ens förklara denna djupa förkastelse – Jag förstår att profeter drog ut i ensamhet men jag köper inte förklaringen av “Ökenfäderna” – Nej jag tror de drog utanför lägret för att uttrycka och skrika ut sin djupa smärta de hade i hjärtat. Du skall inte förvänta dig att världen skall tala väl om er sa Jesus – De hade talat illa om honom utan orsak – Det är andligt det här men orsakar fruktansvärd smärta! På gränsen till vad du orkar bära!

Vara i Lägret (Där får du din berömmelse och lön direkt)
Vara utanför lägret och bära hans smälek (Då får du ärva Guds Rike)

Heb 13:12 Därför har också Jesus lidit utanför stadsporten, för att han genom sitt eget blod skulle helga folket. 13 Låt oss därför gå ut till honom utanför lägret och bära hans smälek.

Du kan söka detta i denna världen men då säger Jesus: De har redan fått ut sin lön! Då måste man ju ställa sig frågan vem var de anställda av och vem gav dem lönen? Och lönen den verkar ju inte vara något speciellt att sträva efter ändå vimlar det av pastorer som vill ha mer makt. Pastor är till och med för liten titel Apostel låter som en högre position. Därför ansluter sig många som söker makt idag till olika nätverk där det största kallas NAR. New Apostolic Reformation de kommer troligen även att samarbeta med Påven för att få makten, Många av dem har redan slutit sig till lögnen,

Det finns nog inget som äcklat och gjort mig så irriterad och chockad som denna video. Här når “Hyckleriet” dess största chock någonsin. Här visar Kennneth Copeland att han är beredd att gå hur långt o helst för ära och makt. Katolska Kyrkan mördade och dödade 50 miljoner oskyldiga för kyrkans makts skull. De gör allt för att sopa igen spåren till och med Google hjälper till men det är omöjligt att dölja. Mycket tyder på att ledaren i detta blodtörstiga monster är den falske profeten under Antikrists tid.

Upp 20:10 Och djävulen som hade bedragit dem, kastades i sjön av eld och svavel, där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de skall plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Upp 19:19 Och jag såg vilddjuret och jordens kungar och deras härar samlade till strid mot ryttaren på hästen och mot hans här. 20 Och vilddjuret greps tillsammans med den falske profeten, som hade gjort tecken inför vilddjuret och genom dessa tecken vilselett dem som hade tagit emot vilddjurets märke och tillbett dess bild. Levande kastades de båda i eldsjön som brinner av svavel.

Luk 6:21 Saliga är ni som nu hungrar, ni skall bli mättade. Saliga är ni som nu gråter, ni skall skratta.22 Saliga är ni, när människor hatar er och stöter bort er, när de hånar och smutskastar er, allt för Människosonens skull.23 Gläd er på den dagen, ja, hoppa av glädje! Ty se, er lön blir stor i himlen. På samma sätt gjorde deras fäder med profeterna.

Åt Nikodemus sa Jesus att du måste födas på nytt av Anden för att se och förstå Guds Rike. Det är en förutsättning för att du skall kunna gå in i Guds Rike. Den rike unge mannen förtröstade på rikedomen står det i KJ (Mt 10:24) Han skulle alltså byta ut sin själiska skatt mot Guds Rike.

Mar 10:24 Lärjungarna blev förskräckta över hans ord. Men Jesus sade än en gång till dem: “Mina barn, hur svårt är det inte att komma in i Guds rike! 25 Det är lättare för en kamel att komma igenom ett synålsöga än för en rik att komma in i Guds rike.” 26 Då blev de ännu mer förskräckta och sade till varandra: “Vem kan då bli frälst?” 27 Jesus såg på dem och sade: “För (Med) människor är det omöjligt, men inte för Gud. Ty för (Med) Gud är allting möjligt.”

Mar 10:24 And the disciples were astonished at his words. But Jesus answereth again, and saith unto them, Children, how hard is it for them that trust in riches to enter into the kingdom of God!

Nikodemus förtröstade på sin Visdom och sin Makt! Unge rike mannen på sin Rikedom! Båda två var blinda och hade en bjälke i sitt öga! (död ande och ej född på nytt) Man kan säga att båda två blev erbjudna ett kors och en hjälp att komma in.

Se och Förstå och Komma in i Guds Rike eller Himmelriket.
Vem kan då bli frälst ”Yasha” hebreiska rot: ”To open” (Att öppna upp = En Nyckel = Ges Juridisk rätt)

Mat 19:26 But Jesus beheld them, and said unto them, With men this is impossible; but with God all things are possible.

Wow! Med människor är det omöjligt! Men tillsammans med Gud är allting möjligt! Det är exakt detta som är budskapet i Sak 4 och det är budskapet i uppenbarelseboken.

Sakarja (Kap 4) får se en ljusstake
Johannes (Uppboken) får också se en Ljusstake

Sak 4:6 Då sade han till mig: “Detta är HERRENS ord till Serubbabel: Inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande, säger HERREN Sebaot. 7 Vem är du, du stora berg? Inför Serubbabel skall du förvandlas till jämn mark. Ty han skall föra fram slutstenen medan man ropar: Nåd, nåd över den!”

Om det här är budskapet till församlingarna så handlar det om: Vad har ni byggt med för material? Är det byggt med de 2 sakerna Nikodemus och den Rike mannen representerar? Eller med vad hans Ande har uppenbarat och byggt?

Nikodemus erbjöds Anden och ett Kors
Rike unge mannen Kristus som en skatt och att ta sitt kors på och följa Jesus. Det finns inget annat sätt att komma in i riket eller att bli frälst på. Det här är alltså att vandra med Gud! Om du gör det kommer alltså han att göra det som är omöjligt för oss människor genom sin Ande i oss.

Med människor är det omöjligt men inte med Gud. Om vi väljer den smala vägen som är Korset och avsäger oss drivkraften i rikedomar vishet och makt. Så kommer Guds Härlighet genom korsets kraft att manifestera sig i våra liv. Hans allsmäktighet kommer då att förvandla våra mänskliga svagheter och genom sin nåd verka fram Guds vilja i våra liv hur omöjligt omständigheterna än ser ut.

Korsets väg är att Anden kommer att hjälpa oss genom Guds Nåd att allt som inte behagar Gud i våra liv kommer på ett övernaturligt sätt förlora sin makt över oss. Du kommer att underordna dig Kungen I riket genom frivillig kapitulation för det är aldrig tvång det handlar om.

Fil 2:12 Därför, mina älskade, liksom ni alltid har varit lydiga, så arbeta med fruktan och bävan på er frälsning, inte bara som när jag var hos er, utan ännu mycket mer nu när jag inte är hos er. 13 Ty Gud är den som verkar i er, både vilja och gärning, för att hans goda vilja skall ske.

Det är alltså genom att Jesus Kristus har dött för oss alla på Golgata Kors som Jesu vilja genom Anden kan utföra detta i våra hjärtan. Det är Kristi Ande som bor i våra hjärtan och driver oss så allting driver oss i riktning av Guds vilja i våra liv. Tack älskade Jesus Kristus att du får göra och utföra din vilja i våra liv. Läs nu de här verserna i Heb 10 och slappna av och låt honom bara ta över och leda!

Heb 10:9 Sedan säger han: “Se, jag har kommit för att göra din vilja.” Så upphäver han det första för att fastställa det andra. 10 Och i kraft av denna vilja är vi helgade genom att Jesu Kristi kropp blev offrad en gång för alla. 11 Alla andra präster står dag efter dag och förrättar sin tjänst och bär gång på gång fram samma offer, som aldrig kan ta bort synderna. 12 Men Jesus har framburit ett enda syndoffer för alla tider, och han har satt sig på Guds högra sida 13 och väntar nu på att hans fiender skall läggas som en fotpall under hans fötter. 14 Genom ett enda offer har han för alla tider gjort dem som helgas fullkomliga. 15 Om detta vittnar också den helige Ande för oss. Först säger han: 16 Detta är det förbund som jag skall sluta med dem efter denna tid säger Herren. Och sedan: Jag skall lägga mina lagar i deras hjärtan och skriva dem i deras sinnen, 17 och deras synder och överträdelser skall jag aldrig mer komma ihåg. 18 Och där synderna är förlåtna behövs det inte längre något syndoffer.

Guds vilja skall alltså genom Jesu Kristus Kungen i Guds Riket skrivas in i våra hjärtan och sinnen. Då kan det ju bara bli rätt eller hur? Slappna av och kurra och spinn och gläd dig om du vet att Kungen bor i dig. Du slipper att planera och försöka inta samhällets 7 berg vilket är en av ändetidens stora villfarelser.

Därför har NAR (New Apostolic Reformation) helt fel. Om en församling skall kunna göra Guds vilja beror det alltså på Kristus i oss. Inte på några Nya Apostlar och Profeter som skall “bygga” upp någonting. Läs noga nu vem som skall växa upp och bli stor och leda och uppfylla församlingen.

Här är en videos ifrån de som öppnade för Torontoanden 1984 vars nål verkar vara: (Världskyrkan) som skall bevisa vad och vem vi egentligen älskar. Har det själv väldigt jobbigt just nu känner mig sviken av människor och Jesus visste hur det kändes endast han kan läka smärtan jag upplever i hjärtat just nu.


Citat
: Isa 66:13 Som en mor tröstar sin son, skall jag trösta er. Ja, i Jerusalem skall ni bli tröstade.

Det kan ju låta härligt för en vars mor älskade honom och inte ville göra abort eller lämna bort honom som med mig. För mig betyder inte de här ett dugg jag är verkligen så nere så jag hoppas jag orkar vidare. Var glada ni som kan glädja er vad vi andra skall göra har jag inget svar på. Svaret är endast hos Gud jag känner mig så nere så jag kan bara sitta där och låt Anden ta hand om allting jag är helt hjärntrött och slut orkar inte ens svara i telefonen. Har du känt dig så här sviken och så här ledsen och sårad någon gång? Då kanske du förstår hur det känns? Tur läkaren skrev ut lugnande medicin och utan en tröstande fru vänner och mycket förbön hade jag inte orkat ta ett steg till framåt. Jag är helt utbränd ! Det tar en hel dag att få ihop det jag skrivit här. Det kan vara därför min röst kan låta släpande ibland!

Rom 8:24 Ty i hoppet är vi frälsta, men ett hopp som man ser uppfyllt är inte längre något hopp. Vem hoppas på något som han redan ser? 25 Men om vi hoppas på det vi inte ser, så väntar vi uthålligt. 26 Så hjälper också Anden oss i vår svaghet. Ty vi vet inte vad vi bör be om, men Anden själv ber för oss med suckar utan ord, 27 och han som utforskar hjärtan vet vad Anden menar, eftersom Anden ber för de heliga så som Gud vill.28 Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut.

Klagovisorna 3:52 De har ivrigt jagat mig som en fågel, de som utan orsak är mina fiender. 53 De ville utsläcka mitt liv här i gropen, de kastade sten på mig. 54 Vatten steg mig över huvudet. Jag sade: “Jag är förlorad!” 55 Jag åkallade ditt namn, HERRE, längst nere i gropen. 56 Du har hört min röst, tillslut inte ditt öra när jag ber om lindring och hjälp. 57 Du kom mig nära när jag åkallade dig, du sade: “Frukta inte!” 58 Herre, du tar dig an min sak, du förlossar mitt liv.59 Du ser, HERRE, den orätt jag får utstå. Döm i min sak! 60 Du ser all deras hämndlystnad, alla deras anslag mot mig 61 Du har hört deras smädelser, HERRE, alla deras anslag mot mig, 62 mina fienders tal och deras onda planer, som riktas mot mig hela tiden.

Jer 20:18 Varför kom jag ut ur moderlivet för att se möda och bedrövelse och se mina dagar försvinna i skam?

Så ropade profeten Jeremia då har vi rätt att ropa så när vänner överger oss och förtalar oss. Men egentligen vet vi att detta är korsets väg och det korset har nog många funderat på om det verkligen är värt att bära. Satan hånar dig varje dag och säger vad är det för menig med att fortsätta ser du inte inte ens att dina vänner inte ens tror på dig längre.

Men Gud som aldrig ljugit för mig eller svikit när han visat något profetiskt har lovat att han skall ta hämnd på alla fiender som skadar och vill en Kristen illa. Det hände sig på jobbet för länge sedan att en hotade mig till livet och han menade det. Det var två vittnen som hörde det och jag sa: Jag känner inom mig att han har passerat en gräns! Nästa morgon vid 08:30 ringde de och sa att han inte vaknat upp mera (Herren hade ju redan talat och jag berättade det för 2 vittnen kvällen innan)

1 Mos 12:3 Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig. I dig skall alla släkter på jorden bli välsignade.

1 Mos 27:29 Folk skall tjäna dig och folkslag falla ner för dig. Var en herre över dina bröder. Din mors söner skall falla ner för dig. Förbannad vare den som förbannar dig och välsignad den som välsignar dig!”

Han har sagt överlåt hämnden på mig men det är så lätt att ta saken i egna händer! Är du en sann lärjunge och någon förbannar dig är det inte dig de förbannar det är Jesu död på Korset!

Följande berättelse handlar alltså om en som förföljer en som tror på Jesus och hans Korsdöd. Läs noga Hebreerbrevet 10 noga får du se vad jag menar.

Heb 10:28 Den som förkastar Mose lag skall utan förbarmande dö, om två eller tre vittnar mot honom. 29 Hur mycket strängare straff tror ni då inte den skall förtjäna som trampar Guds Son under fötterna och håller förbundets blod för orent, det blod som har helgat honom, och som smädar nådens Ande? 30 Vi känner honom som har sagt: Min är hämnden, jag skall utkräva den, och vidare: Herren skall döma sitt folk. 31 Det är fruktansvärt att falla i den levande Gudens händer.

Vi tar ett exempel bara i GT får du se hur allvarligt Gud ser på det i NT. 2 Mos 20:16 Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa. Om människor sviker dig här i världen är det inte undra på det är alltså Jesus Kristus du står för som de hatar det finns en andemakt bakom som nu som driver världen Antikrist ande. Om den andemakten fyller hjärtat kommer ord ut ur din mun emot den som står för Jesus Kristus. Personen attackerar egentligen inte dig men Herren själv. Om en människa som talar illa om dig har framburit falskt vittnesbörd mot sin nästa men nu i NT är det mot Herren själv inte mot dig om du är en äkta Herrens Lärjunge.

Heb 10:28 Den som förkastar Mose lag skall utan förbarmande dö, om två eller tre vittnar mot honom. 29 Hur mycket strängare straff tror ni då inte den skall förtjäna som trampar Guds Son under fötterna och håller förbundets blod för orent, det blod som har helgat honom, och som smädar nådens Ande? 30 Vi känner honom som har sagt: Min är hämnden, jag skall utkräva den, och vidare: Herren skall döma sitt folk. 31 Det är fruktansvärt att falla i den levande Gudens händer.

Vilka tror du vittnena är i NT? Den 3 enige Guden som vet och hör allting
1 /Fadern
2/ Sonen
3/ Anden

Exakt samma sak gäller resten av lagarna
2 Mos 21:17 Den som förbannar sin far eller mor skall straffas med döden. (De ägs av Jesus)

Heb 10:28 Den som förkastar Mose lag skall utan förbarmande dö, om två eller tre vittnar mot honom. 29 Hur mycket strängare straff tror ni då inte den skall förtjäna som trampar Guds Son under fötterna och håller förbundets blod för orent, det blod som har helgat honom, och som smädar nådens Ande? 30 Vi känner honom som har sagt: Min är hämnden, jag skall utkräva den, och vidare: Herren skall döma sitt folk. 31 Det är fruktansvärt att falla i den levande Gudens händer.

Är det någon mer än jag som ser och förstår att om en som förbannar sin Kristna Moder eller Fader ligger väldigt illa till. Skall vi ta och börja med en fråga tror du Gud förbannar eller välsignar den personen? Det är egentligen inte föräldrarna som förbannas eller hur du kan ju själv läsa:

Heb 10:28 Den som förkastar Mose lag skall utan förbarmande dö, om två eller tre vittnar mot honom. 29 Hur mycket strängare straff tror ni då inte den skall förtjäna som trampar Guds Son under fötterna och håller förbundets blod för orent, det blod som har helgat honom, och som smädar nådens Ande? 30 Vi känner honom som har sagt: Min är hämnden, jag skall utkräva den, och vidare: Herren skall döma sitt folk. 31 Det är fruktansvärt att falla i den levande Gudens händer.

Jag vet att detta är sant Gud manade mig att göra upp med mina föräldrar och släkt jag förstod inte hur allvarligt Gud såg på det här! När jag gjort det visade Herren att han skulle ta hand om mina fiender och jag skulle inte vilja vara i deras kläder den dagen

MVH Janne Ohlin – Göteborg

This entry was posted in BIBLE STUDY, DISCERNMENT, KINGDOM NOW, PROPHECY and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.